tisdag, april 21, 2015

Podcasts om simning


När jag var ute på långpass härom veckan så lyssnade jag på ett avsnitt av Tripodden som handlade om simning. Det var med Annie Thorén. I podden tog de upp allt möjligt inom simning, både träning i bassäng och simning kopplat till triathlon. De gick även in på tips till nybörjare.

Ett av tipsen var att nöta och att se till att försöka komma upp i distans. Som exempel föreslog Annie en huvudserie på 5x400 meter i lugn fart. Målgruppen var fortfarande "nybörjare" som jag förstod det. Hon poängterade att det viktiga är att hålla jämn fart, så om första går på 6 minuter blankt så bör även övriga ligga därikring.

Sedan lämnade de nybörjarna och pratade vidare om annat.

Jag kände mig grymt provocerad i det här läget. Fram till distansexemplet hade jag känt att jag med mina två år av simträning var lite för erfaren för att vara målgruppen. Efter exemplet kände jag mig förvirrad. Är det vanligt förekommande att nybörjare som knappt vet hur de ska lägga upp sin träning snittar 1:30/100 m i lugn distansfart över 2000 m? Eller hakade jag upp mig på något oväsentligt?

Nu har kompisarna på Medley släppt Simpodden, en podcast om simning och ämnen kopplade till simning. Innehållet kommer variera mellan "allt från babysim till styrketräning för simmare och hur man ska äta inför ett triathlonlopp". Om man får tro dem själva.

I första avsnittet intervjuas Simon Sjödin och när jag lyssnade på det kände jag mig verkligen som målgruppen. När Simon berättade att han simmar 70 000 meter/vecka så blev jag inte provocerad, kanske för att han inte samtidigt tipsade nybörjare om något, i mina ögon, orimligt. Jag kunde istället jämföra och fnissa lite åt mina blygsamma 5 500 meter/vecka.

Även jag har faktiskt varit och snackat simning med programledarsimfröken Hasse för ett avsnitt av Simpodden, så håll öronen öppna under våren. Såvida de inte valt att censurera mig så dyker jag upp i etern någon gång framöver.

2 kommentarer:

Johanna Båth sa...

Haha, klart vi inte kommer att censurera dig Sofia ;). Ditt avsnitt kommer som nummer fyra tror jag, jag hojtar till när jag vet säkert.

Sofia sa...

Haha, det vet man ju aldrig. Jag har ju inte hört mitt bladder... :)