fredag, april 17, 2015

Sliten + trött + tröskelintervaller = succé


Jag känner mig sliten. Trots att jag sov nästan elva timmar i natt så var jag fortfarande trött imorse. Och det kändes som om någon parkerat en buss på mina axlar. GRYM träningsvärk efter massagen igår.

Fick tvinga mig till att vara open minded inför tröskelintervallerna i simhallen. Kändes segt i början av simningen, men jag bestämde mig för att inte fästa någon vikt vid det, utan bara fokusera på att jag tycker det är roligt att simma. Och tänka sig, det blev ett riktigt bra pass!

Påminde mig själv när jag låg och skovlade hur jobbig jag tyckte den övningen var i början, och att jag inte kom framåt alls. Nu känns det som att det går med en farlig fart.

Min teknik kändes bitvis riktigt bra idag faktiskt. Som om allting bara stämde och jag gled fram helt utan motstånd. Känslan var att jag fick till rotationen bra, hittade greppet och fick en avslappnad återföring. Önskar att någon hade stått på kanten och bekräftat känslan.

Intervalltiderna idag:

8x100 f3 ss, start 2:10
1.46, 1.44, 1.45, 1.43, 1.45, 1.44, 1.42, 1.42

8x100 f3 p+d, start 2:00
1.37, 1.37, 1.37, 1.37, 1.39, 1.38 1.37, 1.37

I vanliga fall brukar jag snegla på väggklockan efter vändningen vid 50 meter för att stämma av att jag simmar i ett bra tempo. Ligger jag efter kan jag öka och ligger jag före kan jag chilla. Tyvärr (?) blir det sånt motljus från fönstren i Sollentuna att det är svårt att se klockan, så idag fick jag gå på känsla hela distansen. Tiderna på den sammansatta simningen blev kanske inte riktigt lika jämna som förra veckan, men jag tycker ändå jag klarade det väldigt bra. Fort gick det också.

Avslutade med att dyka. För att kompensera för att det inte blev några starter i onsdags så körde jag ungefär 15 stycken idag istället. Fast någon kompensation vet jag inte om det var. Det var nog mest för att det var så roligt.

Av typ 15 dyk så var det ett som kändes helt grymt jäkla bra. Som en clean träff mot ytan utan överslag från benen och där glajjorna satt kvar som om inget hade hänt.

Resterande 14 gånger hamnar i spannet mellan misärdåligt och sådär. MEN! Jag dök från den dödshöga startpallen! Alltså inte en sån där töntig minipall som finns i Vasalund. Nej, en riktig! Jajjemen! Flera gånger. Det blev ganska dåliga dyk, men ändå! Wäo!!

Inga kommentarer: