lördag, juni 06, 2015

Rekordmånga till Brunnsviken


Ohoj! Imorse var vi inte mindre än 14 glada medmänniskor och ow-simmare från Öppet Vatten-gruppen på Facebook som träffades vid Kafé Sjöstugan för att simma i Brunnsviken. Så himla roligt att vi blev så många och att få göra flera nya bekantskaper!

Nästan omgående efter att vi skuttat i vattnet (12.5 grader) delade vi upp oss i två grupper där halva gänget simmade t/r Tivolibryggan och andra halvan höll sig i viken nedanför Sjöstugan.

Jag höll mig i viken och övade överrullningar, nedtryckningar och lite allmän kärvänlig trängsel med Theresia och Mårten. Mest lek och lajbans alltså!

Alldeles för ofta får vi, som lärt oss simma som vuxna för bara ett par år sedan, höra att vi aldrig kommer kunna bli lika bra simmare som någon som började som barn. Vi kan aldrig få riktigt samma känsla för vattnet tydligen. Och så är det säkert.

Men vi har en teori!

Det som skiljer barn från vuxna är att barn leker och lär. Och genom leken hittar barnen känslan. Vi vuxna bara lär. Vi går en kurs, är dödsallvarliga och kämpar för att göra allt perfekt. Vi har inte tid att bestämma att den som kommer sist till andra sidan är ett ruttet ägg eller att tävla om vem som kan simma så att det ser roligast ut. (Vilket är JAG! Tusen gånger fler stjärnstopp!)

Så genom att släppa fram barnet inom mig lite då och då så hoppas i alla fall jag att på sikt kunna minska det där ointagliga gapet mellan mig och de tuffa, "riktiga" simmarna. Dessutom har jag roligt under tiden! Idag var roligt!

Sen åt vi lunch på Sjöstugan också.

Inga kommentarer: