måndag, juni 01, 2015

Swimrun i Rönningesjön


Igår körde jag årets första swimrunpass vid Ängsholmsbadet i Rönningesjön. Den ligger i Täby, inte Rönninge. Surprise!


Både jag och Lindad var sjukt trötta och slitna innan. Vårt lag när vi kör lopp heter ”Attack of the invisible rubber ducks” och jag tänkte att swimrunpremiären för oss antagligen skulle bli den lamaste attacken av alla slag, i modern tid. Och det kanske den var, kanske inte. Men!

DET VAR SÅ JÄVLA ROLIGT!!! Åh vad jag älskar swimrun!
(Hade det varit nittiotal hade jag låtit texten blinka också för att verkligen poängtera detta!)

Jag vet inte vad magin med swimrun är. Kanske är det känslan av frihet som kickar igång mig. Känslan av att inget kan stoppa mig, framför allt inget så larvigt som en liten sjö. Och att man gör det tillsammans med en kompis, som ett team. När vi var klara hade jag fått massor av energi!


Igår var det även premiär i min nya swimrundräkt från Head. Köpte deras standardmodell förra året och var i det stora hela rätt nöjd med den. Baksidorna var att den blev sliten i grenen redan efter första korta träningspasset och att den var lite, lite kort i överkroppen. Om den inte hamnade rätt från början tenderade den att sakta dra sig uppåt och hota att separera mig på mitten, med start mellan benen.

Efter första träningspasset i racedräkten känner jag mig smått lyrisk. Här kommer det inte att klyvas någonting. Den satt riktigt bra! Var även lite orolig att neoprenet i grenen fortfarande skulle vara för snålt tilltaget för en kurvig kvinna. Med förebilder som Björn Englund och skyltdockor som har en decimeters gap mellan låren tänker jag att det är lätt hänt att man inte tar ut svängarna tillräckligt.

Ingen fara på taket. Vi sprang visserligen inte långt alls igår, men jag såg ingen som helst påverkan på dräkten. Tumme upp! Både simning och löpning funkade riktigt bra, även om det förstås aldrig är direkt nice att springa runt som en superhjälte i gummi.

Det enda jag hade problem med igår var en söm i halsen, som skavde lätt trots vaselin. Under ett lopp på 5-10 timmar så kommer det där garanterat vara något jag måste vidta åtgärder mot.

Inga kommentarer: