fredag, september 11, 2015

Ett av mina roligaste simpass?!


Igår kväll körde jag och Maria ett sjukt roligt pass i Vasalundshallen. Fokus låg på teknik, med snabba voltvändningar och igångsättningar efter vändningen, starter från pall med tio meter simning och starter från pall med 35 meter simning, dvs köra hela längden, voltvända på andra sidan och komma igång med simningen igen. Det var så jävla SVÅRT! Hade aldrig kunnat tro det!

Jag har inga som helst problem att dyka längre, men att lyckas med kombinationen startdyk, uppgång, simning och vändning blev för mycket! Helt oväntat! Det var som att hjärnan inte kunde hantera ytterligare en uppgift när jag skulle voltvända, och jag simmade in i kanten, missade väggen (!), fick dåliga frånskjut osv... Men det var så himla kul! Ändå!

Under uppvärmningen lyckades vi även med konststycket att utvärdera typ 8 olika modeller av simglasögon. Jag har precis köpt nya brillor och inga av dem funkade vidare bra. Marias glajjor fungerade däremot klockrent, så nu är det jag som beställer ett par Malmsten för 55 spänn.



När jag kom hem var jag så glad och speedad att jag inte kunde gå och lägga mig på flera timmar. Vem behöver uppåttjack när det räcker med en timme i simhallen?

Somnade i alla fall till slut och när jag vaknade var det bara att hoppa i kläderna och åka till Sollentuna simhall för mera simning. Idag tröskelintervaller. Taggad. Glad. Redo.

Målet var att simma lite snabbare (fast helst mycket snabbare) än vad jag gjorde i måndags, eftersom jag idag hade färre intervaller och längre vila - 2x(4x50 m) ss start 1:20, 100 löst emellan följt av 4x50 paddel + dolme, start 1:10.

Jag borde faktisk vara jättenöjd med:

49, 48, 49, 48
49, 49, 49, 49
45, 45, 44, 44

Och det är jag väl egentligen. Eller både och. Jag önskar att det hade gått ännu snabbare för att jag verkligen gjorde mitt bästa och hade en superbra inställning inför varje intervall. En fin belöning hade varit tiderna ovan minus... två. Men jag får inte riktigt till det, känns det som. Ibland hittar jag en råbra känsla, och så tappar jag den direkt.

Jag är dessutom bekymrad över det jag såg på filmen i inlägget från i onsdags. Det stör mig och jag kan inte riktigt släppa det.

Hur som helst så var ovanstående två pass riktigt bra och givande. Trots att det finns så mycket att jobba vidare på med känsla, teknik och fart så ger jag mig själv 7/10 tootsies för mina insatser i bassängen den här veckan. Bra Sofia. Haj Fajv!

Inga kommentarer: