tisdag, september 22, 2015

Små steg åt rätt håll


Simskolemåndag med bästa gänget! Äntligen!

Igår fick jag leda nybörjarkursen tillsammans med Philip, innan det var min tur att simma själv. Det var kul att prova på att byta coachkompis, och jag tycker att det gick bra för oss. Det är ofta intressant att försöka se på sig själv utifrån i olika sociala konstellationer, och fundera på vad som händer. Så även här. Tror det kan vara nyttigt.

Förra veckan hade jag svårt med fokuset när jag hoppade i bassängen efter timmen på kanten, men igår lyckades jag bättre. Tiden i vattnet gav min hjärna en högst välbehövlig paus från alla ziljarder tankar som trängts där under dagen. Jag tänkte bara på mig själv, min teknik och på tempot. Visserligen med blandad framgång, men ändå!

Igår simmade vi långa intervaller. Philip gick igenom vad vi skulle simma: 3x300m, 3x200m, 3x150m i tröskelfart. Älskar hur jag bara tog för givet att det var så serien såg ut! Tänkte att det kanske skulle bli lite kort om tid att hinna med 2000m på en halvtimme men... sen insåg jag att det för min bana bara handlade om 3x300 meter. Övriga distanser var för de andra två banorna. Tänka sig.

Jag kände mig hyfsat stark i vattnet och snittade 1:50, 1:53 och 1:53 per hundring. Och dessutom lyckades jag simma 50 meter för långt på andra intervallen. Okej, inga supertider, men känslan är att det går i rätt riktning, så jag känner mig väldigt nöjd. Så länge det går framåt gör det inget om stegen är små. Tids nog kommer jag fram.

Som avslutning fick vi öva voltvändningar, efter en tio minuters crash course av Philip. Bra grejer! Fick veta var jag ska göra av mina händer i vändningen, vilket är något jag saknat, så nu längtar jag efter nästa chans att träna vidare på det. Ska bli roligt!

Inga kommentarer: