fredag, oktober 09, 2015

Kvalitet istället för kvantitet?


Hahaha! Du vet det där uttrycket om att om man vill bli duktig på något så krävs 10.000 timmar av träning? Igår roade jag mig med att via Funbeat räkna ut hur många timmar simning jag kommit upp i.

268 timmar. TVÅHUNDRASEXTIOÅTTA! På tre år. Jag skrattar ihjäl mig!

Om jag fortsätter i samma takt som nu så når jag 10.000-timmarsgränsen om i runda slängar 84 år. Då är jag 121. Ha!

Bestämde mig snabbt för att jag får satsa på kvalitet istället för kvantitet. Idag fortsatte jag simma snabbt, ett pass inte helt olikt det jag körde med Hasse i onsdags.

Är nöjd med hur jag både igår och idag kom ihåg att tänka på att hålla in tummarna. Inte hela tiden, men oväntat ofta. Guldstjärna till mig! I övrigt var känslan lite seg idag, och det tog emot en aning att trycka på.

Gjorde många starter från pallen. Fast det heter inte så, det har jag fått lära mig idag. Det heter att "starta uppifrån". Puh, tur att jag har nån som lär mig lingot. Vill ju inte göra bort mig och säga fel saker! Det vore som att cykla med inkorrekt färg på strumporna! Starta uppifrån och starta nerifrån.

Efter en av mina extremt lyckade längder med start uppifrån (joråsåatt... man fattar ju fort) spred sig en härlig känsla av välbehag i kroppen. Sjukt nöjd med mig själv. Blev inte mindre nöjd av snubben på kanten som ba: -"ohh... vilket drag, här går det undan. Andades du en gång bara?".

Jag tackar och bockar! Det gick faktiskt undan. Och starten kändes skitbra. Vroooom! Men i övrigt, lite segt.

Inga kommentarer: