lördag, januari 16, 2016

En ond Bond-skurk och jag


Jag och Lindad springer sedan i höstas våra långpass efter ett rullande schema. Det är vårt hokuspokus för hur vi ska bli i grymmare än grymmast löpform till sommaren. Just watch us!

vecka 1 - distans
vecka 2 - backe
vecka 3 - fartökning
vecka 4 - återhämtning


Imorse visade termometern ute på -17 grader och jag och Reka höll på att förfrysa våra respektive små rövar under morgonpromenaden. Enligt schemat ovan skulle jag och Linda senare springa backe, och pga av rådande temperaturförhållanden bestämde vi oss för att anpassa rundan, aka korta ner.

Eftersom någon fientligt inställd person har valt att göra vår fina långpassbacke i Väsjön till ett utförsåkningsmecka just nu så sprang vi istället runt Brunnsviken. Backlöpningen bestod av fem starka och stolta vändor upp och ner för den knappt 500 meter långa, relativt flacka och mycket pittoreskt belägna backen som går från SAS-huset upp till Hagaparken, precis bredvid E4:an.

Det blev inte så många höjdmeter. Det blev ett relativt kort pass på 13 km. Men det var ett bra pass. Utan Linda och allt rosa jag äger i träningskläder, tänk överjävligt många lager, hade jag inte kommit ut alls idag.



När vi var klara hade Linda isblock i ögonfransarna och såg ut som en ond skurk från valfri Bond-film. Vattnet i slangen till min vätskerygga frös sekunden efter att jag klivit utanför dörren, så något drickande blev det inte. Förresten hatar jag snö och kallt jättemycket.

Men nu är i alla fall passet avklarat och det bästa med att riva av det på en lördag, istället för en söndag som vi brukar, är att det känns som att helgen har fått en dag extra.

Inga kommentarer: