onsdag, januari 13, 2016

Något på spåren...?



Nu är simträningen igång igen på riktigt och jag ser verkligen fram emot kommande veckor i bassängen.

Innan jul så snackade jag med Hasse om vad jag saknade under hösten och hur jag skulle vilja ha det under våren, och resultatet blev en säsongsplanering med olika cykler. För mig hjälper det att ha en långsiktig plan och ett litet hum om hur träningen kommer se ut framöver. Jag har lättare att gå all in om jag i god tid vet vad som väntar men också samtidigt ser "slutet" i tunneln. Varje månads träning följs upp med en testserie.

Det här innebär att jag kommer få nya pass varje vecka. Det finns både för- och nackdelar med att bara simma varje pass en gång, men för mig så är det övervägande positivt, och passen kommer inte skilja sig så mycket åt. Nya pass -> ny inspiration -> omväxling i vattnet -> glad Sofia.

Igår simmade jag det första av veckans pass - 2200 meter i konditionsfart - i Vasalundshallen med Maria.

Jag är så jävla nöjd. Efter i måndags funderade jag på att lägga av, men jag hade en så galet bra känsla igår. Vet inte om det var därför jag älskade passet eller om det bara passade mig bra. Kände mig stark och uthållig, och var väldigt jämn i mina 75:or. Första åtta, f2, gick på runt 1:23/75m, andra sex, f2+ med paddlar+dolme, på 1:12/75m och sista, f2+ med paddlar+fenor, på 1:04/75m.

Och så tyckte jag att jag var något på spåren, rent tekniskt. Lugnare simning, bättre glid, snabbare tempo och grym känsla. Jäkligt spännande. Ska leta vidare efter det där idag.

Inga kommentarer: