söndag, januari 31, 2016

Substans och briljans


Även den här helgen blev det pga anledning långpass på egen hand för mig.

Dagens födelsedagsbarn och bästa lagkompis Lindad (Whii! Hurra och Gott Nytt År!) sprang redan igår och fick feeling under sin långpassrunda med fartökning. La ribban högt för mig!

Jag blev peppad av att det gick så bra för henne, och tänkte att jag också ville ha feeling idag, även om jag inte skulle försöka sträva mot att uppnå vare sig samma distans eller tempo som Linda höll. Hennes löpträning är lika fokuserad och frekvent som min simning är (eller mer?), vilket gör att vi kommer komplettera varandra bättre än någonsin under sommaren swimruntävlingar!

När jag vaknade kände jag mig... 15% sjuk. Lite snorig och kanske, kanske tjock i halsen om jag kände efter riktigt ordentligt. Lätt, lätt huvudvärk. Efter frukost och morgonpromp med Rek kändes det bättre så jag stack ut.

Kroppen kändes motvillig till en början och jag funderade på om det var rätt val att springa, men sen lossnade det. Jag verkar ha blivit trögstartad på senare tid?

Värmde upp i sju kilometer, sen gjorde jag tre fartökningar på tre, två respektive en kilometer, med snabbare tempo ju kortare distans det blev. Mellan varje ökning sprang jag två kilometer i lugnt tempo och efter sista ökningen avslutade jag med drygt fyra kilometers nedvarvning.

Älska barmark! Älska minsta motståndets lag! Fick ihop 21.4 km vilket var någon form av rekord på nya Garmin. Så sjukt nöjd med mig själv! Studsade runt på långpromenad med Tratte efteråt med hur lätta ben som helst och en skön känsla i bröstet. Jag är mäktigt jäkla bra!


Det här var sista passet innan min vilovecka tar vid. Eller återhämtningvecka kanske är mer korrekt att kalla det. Nästa vecka blir det kanske något färre och framför allt lugnare pass.

Den här perioden har varit riktigt, riktigt grym. Jag funkar så mycket bättre när det blir substans och mängd i träningen. Det ger mig energi. Jag tycker förresten om substans i det mesta. Mat - hellre en macka än en smoothie. Människor - hellre nån som tar plats en någon som inte märks. Böcker - hellre en kort och koncis historia än något som fylls ut med för mycket lull-lull. Och så vidare.

Inga kommentarer: