fredag, mars 18, 2016

Huvudet högt


Jag är väldigt glad att jag valde bort sovmorgon och Vilundabadet idag, till förmån för att få hänga med Theresia och Henke i Vasalundshallen... innan jobbet. När åskmolnen drog in över min bana var de som solkatterna som glittrande i vattnet. En strimma ljus i tillvaron. Skratt. Det behövde jag.

Idag kändes nämligen träningen inte bra. Simmade korta intervaller, 3x(8x50) med start 1:00, och var inte alls så där fräsigt snabb som jag såg framför mig att jag skulle vara. Och eftersom jag inte var fräsigt snabb så fick jag heller ingen vila att tala om. Helvete vad jobbigt.

Jag säger inte att jag gjorde det, men det skulle kunnat vara så att jag tänkte, och sa, saker i stil med:

  • Jag hatar min simfröken. (Nej, det gör jag verkligen inte.)
  • Jag hatar att jag inte klarar av uppgiften. (Fast, det gjorde jag ju!)
  • Jag hatar att simma och jag ska lägga av. (Nej, det ska jag förstås inte.)

Jag kan måhända ha överreagerat lite, men jag blev besviken över att jag inte var bättre.

Men som Henke så klokt sa, så måste man komma ihåg att allting runt omkring, inte bara annan träning, faktiskt påverkar prestationen i bassängen. Jag har ett liv utanför simning, löpning, gym och yoga (chocken, min vardag rymmer mer än vad du får se på bloggen) som påverkar allt jag gör. Den här veckan har det varit mycket annat, med sena kvällar och massor av stress på jobbet.

Och med facit i hand, nu när jag har lugnat ner mig lite, så var jag faktiskt rätt grym.

Det var första gången jag körde fler än 6x50 meter med start 1:00, och fast jag ville så vek jag inte ner mig. Jag kanske simmade långsammare än jag önskat, men jag startade varje fukking minut, 3x8 gånger, trots skenande puls och syrebrist. Trots att hela huvudet och kroppen skrek NEEEEEEJ. Trots att den inneboende slöfocken i mig regelbundet presenterade idén att förlänga starttiden.

Jag kanske fortfarande är lite sur, men jag kan i alla fall hålla huvudet högt. Och trösta mig med Ben&Jerry.

8x50m ss: 46, 47, 48, 48, 49, 50, 49, 50
8x50m ss: 48, 49, 50, 50, 50, 50, 50, 50
8x50m pd: 44, 43, 43, 44, 44, 45, 44, 44

Inga kommentarer: