måndag, april 11, 2016

Kortare långpass, fler höjdmeter


Jag sprang förjävligt långt igår. 27.5 km. Det är längre än från Stockholms Central till Upplands-Väsby. En dryg sträcka till och med om man åker pendeltåg. Att jag är lite sliten idag mejkar säns.

Att springa så långa långpass känns däremot helt onödigt nu när jag fått avskriva planerna på Stockholm Marathon. Löpningen i sommarens längsta swimrunlopp är typ 34 km och fjortontusenmiljarder höjdmeter, och jag ser egentligen ingen anledning till att fortsätta slita på kroppen med långpass uppemot 30 km på träning.

Däremot behöver jag fokusera långpassen på höjdmeter och terräng. Jag är inget fan av att springa i skogen. Folk tenderar att bli som galna av glädje och med glittrande ögon tala om hur fantastiskt det är med traillöpning, men jag gillar asfalt och platt underlag bättre. I skogen promenerar jag helst.

Slutligen behöver jag orka hålla igång länge. Rockman Swimrun kommer säkert ta uppemot 10-12 timmar, men vi kommer inte att springa hela tiden, så att dryga ut långpassen med långpromenad (och trappor) kan vara en bra idé. Och att lägga simpass i anslutning, förstås.

Inga kommentarer: