fredag, maj 06, 2016

Dag 11 - morgonyoga och Llevant, part two


Idag, nytt försök på bergslöpning i Llevant! Men först var det morgonyoga med Pål.

Förra veckans äventyr i samma område var visserligen fantastiskt roligt, men idag var det ändå bättre, på flera sätt.

Till att börja med så hade äventyrsklättringen genom obanad terräng bytts ut mot vandringsled, vilket var nästan enbart positivt, förutom att det innebar en inledning av fyra kilometer löpning uppför. Typ 300 höjdmeter.


Nästa sak som var betydligt bättre var jag. Sjukt mycket piggare i benen än senast. Jag velade länge om jag skulle nöja mig med vandring idag eller om jag skulle köra löpning, men eftersom jag kände mig så pass pigg så valde jag det senare. Är väldigt glad över det. Ville springa.



Vi var ett skönt litet gäng som joggade ihop på korta rundan. Terrängen var bitvis väldigt svårsprungen, speciellt för mig som är ovan och oftast bara springer elljusspår eller asfalt, men det fanns också sträckor som var så galet fina att jag nästan funderade på att gå med i kyrkan igen.

Hade återigen fin support av Mattias, men till skillnad från förra fredagen så kom det idag mest positiva tillrop om glada ben och snabba fötter. Och oumbärliga tips om att jag inte skulle snubbla...


Under dagen tog vi oss upp och över tre bergstoppar och vi fick ihop strax över 700 höjdmeter. Alltså en knapp tredjedel av det jag och Lindad ska ta oss över i Rockman Swimrun. Reality check. Gah!



Vägen längs havet till slutmålet i Colonia de Sant Pere var betydligt kortare idag än jag minns det från förra veckan. Sprang sista biten helt själv och fick nästan lite feeling. Otroligt vackert.

Tyvärr inget kalas utan kras. Pernilla trillade och slog ena skulderbladet ur led och Pål kraschade med sin MTB och bröt fyra revben. Båda blir all right men det känns förstås väldigt olustigt.

Har flyttat min vilodag från lördag till söndag så att jag kan hinka vin under festmiddagen, så planen för imorgon är:

09:00 Simning, intervaller
15:00 Löpning, distans

Inga kommentarer: