tisdag, juni 14, 2016

Järlasjön Open Water Race, deltävling 1


Igår kväll stod "simma simtävling" på min agenda - Järlasjön Open Water Race arrangerat av Coach Ludde - i sällskap med Theresia, Mårten, Maria och 46 andra simmare.

Loppet var 1500 meter, två varv på en bana om... trumvirvel... 750 meter. Man har ju läst en hel del matematik... såatte...

Jag hade satt upp tre mål på olika nivåer inför loppet:

Trygghetsmål: Under 30 min
Realistiskt mål: Under 27 min
Drömmål: Under 25 min


Starten var förstås hetsig men jag tog det lugnt och fokuserade på min egen rytm. Som väntat gick luften snart ur de som blivit lite för ivriga och dragit iväg i ett tempo de inte hade kapacitet för i mer än hundra meter.

Navigerade bra, tänkte att jag faktiskt är ganska duktig på det, och höll en jämn, stabil ansträngningsnivå under första varvet och början av andra. Sedan fick jag span på två simmare framför mig och bestämde mig för att ta dem. Kul ändå att jag har en tävlingsskalle ibland.

Men de gav sig ju aldrig! Satans smörgås vad jag fick slita för att i sista stund ta mig om och upp före dem. Ser en tydlig ökning av min frekvens och mitt tempo de sista hundra meterna på Garmin Connect.

Hade jag inte gett mig på den spurtstriden hade jag med all sannolikhet inte klarat mitt realistiska mål, men nu blev min officiella sluttid:

26:53


Det resulterade i plats 9/25 av flickorna och 19/50 totalt. Om man nu bryr sig om sånt. Det var inte på placering jag vann en startplats i Motala kanalsim i augusti, utan på lottning. Jag har tydligen tur nu för tiden.

Eftersom jag redan innan konstaterat att tiden jag simmade på var realistisk så är det svårt att vara besviken, men jag känner att min fina insats i vattnet borde räckt till något bättre. Jag var ju duktig!

Nu hade jag ett snitt på 1:44 min/100m och det är ganska mycket långsammare än vad jag planerar att simma på i kommande öppet vatten-lopp. Ska försöka att inte bli orolig och oja mig för mycket över detta faktum. Än är det ett bra tag kvar och jag kan bara hoppas att min planerade uppladdning får önskad effekt.

Inga kommentarer: