fredag, augusti 26, 2016

HEJ SIMHALLEN!


Igår var det äntligen inomhuspremiär för mig. Som jag har längtat! Premiären bjöd på ny simhall, ny simpis, massor av energi och grymt bra simning!

Jag kommer att jobba som crawlinstruktör i Medleys anläggning i Folksamhuset i Skanstull på torsdagar framöver, och i samband med det kommer jag att köra ett av veckans planerade fem simpass i Eriksdalsbadet. Igår var första gången jag var där.

Det var oväntat lite folk trots lunchtid, och jag hade dammat av ett gammalt f2+-pass på 2200 meter. Ett snällt pass att börja med, eftersom det alltid är förknippat med lite ångest att dra igång inomhus efter en sommar i våtdräkt. Fick dessutom sällskap i vattnet av Herr Dirre.

Om det enbart var hans förtjänst att jag simmade så bra ska jag låta vara osagt, men vi var jämna i simningen och att ligga och köra intervaller bredvid honom väckte onekligen någon form av tävlingsinstinkt hos mig. Nu var inte syftet att simma snabbt, men jag har hellre massor av energi som jag måste dämpa än tvärt om, och jag är övertygad om att jag simmade lite snabbare än vad jag gjort om jag varit ensam. Hade galet bra feeling och blir upprymd bara jag tänker på det.

Huvudserien i passet var 20x75 meter enligt följande:

8x75m ss, start 1:45
6x75m paddel + dolme, start 1:40
6x75m paddel + fenor, start 1:30

Senast jag körde passet, i januari, gick de första åtta på runt 1:51/100m, andra sex på 1:36/100m och sista på 1:25/100m.

Igår - runt 1:41/100m, 1:28/100m och 1:23/100m. Utveckling! Framgång! Jä! Hurra! Sjukt bra start! Längtar till nästa gång. Simning är fantastiskt... osv....

Sen åt jag middag med Sarah Sjöström. Hon satt visserligen två bord bort, men ändå. Tillsammans.


Utöver det är jag i full färd med min fjorton dagars yogautmaning. Igår, dag 11, klarade jag att stå i crow pose, det är den till höger i bilden ovan, i flera sekunder. Så jävla mäktigt! Hade sjukt ont i överarmarna sen, men är så stolt! Jag kunde!

Inga kommentarer: