fredag, augusti 12, 2016

Simsafari vid Lilla Essingen

Foto: Mikael Rosén


Jag simmade vid Lilla Essingen imorse. En strålande solig simsafari med Human Ambition. Kom dit i tron att vi skulle simma runt ön, men eftersom jag var enda närvarande barnet och Micke inte var i form för simning, så bestod safarin idag av teknikcoachning mellan bryggorna.

Jag kan inte minnas att jag någonsin haft någon som korrigerat min öppet vatten-teknik förut, så det var verkligen väldigt värdefullt. Fick med mig tre saker:
  • Slappna av i nacken. Jag håller huvudet lite tiltat framåt istället för att peta in hakan och låta nacken vila avspänt på ytan. Extra fokus på att få med hakan in efter andning.
  • Frekvensen ska komma från höften. Simmade med tamagotchi (aka tempo trainer, 1:10-0:75) och övade på att styra frekvensen i armarna genom att anpassa höftrotationen efter beepet. Om fokus ligger på höften är det lättare att bli stabil i kroppen.
  • Navigera genom att lyfta hela torson uppåt. Inte genom att vika nacken bakåt.
Tre till synes enkla saker, men jag hade väldigt svårt att få till dem på samma gång, och ändå behålla en bra känsla i simningen. Punkt tre struntade jag i att ens försöka med idag, men jag tar det med mig.

Den Trötta Kroppen (DTK, tm) fungerade oväntat bra och jag simmade ihop ungefär 1600 meter innan vi avslutade med te och surdegssmörgås på Pappas Deli. Frullen, och att få ha Micke helt för mig själv en stund, blev en extra guldkant på en redan fin morgon. Bra kille det där.

Dessutom sådde han ett litet, litet frö i mig. Florida i december, 2-3 veckor intensiv simträning i Fort Lauderdale. Själv, eller om jag får någon med mig. Blev sjukt sugen och har inte kunnat släppa tanken... Vilken boost det vore!


Från Lilla Essingen styrde jag Mumin Claire in till City och gick på Centralbadet. Idag var min dag. En lyxdag. En omvårdnadsdag. Du ser ju själv hur jävla glad jag är. Heeeeh.

Bubbelpool, kallvattenchock för benen och 85 minuter massage från en kvinna som, efter att fått höra att jag idrottat i 11 timmar i bergen, förklarade att jag är både stark och vacker. Efteråt berömde hon dessutom mina muskler. Gillade henne SÅ mycket.

Imorgon kör Attack of the invisible rubber ducks sitt femte Ångalopp. Sprintdistans i år. Får se vad DTK tycker om den idén...

Inga kommentarer: