fredag, januari 20, 2017

Vikarievecka i simhallen

Vilken jävla vecka det har varit. Omtumlande, smärtsam, utvecklande, jobbig, utmanande och lång. Framför allt väldigt lång. Onsdagen kändes som en hel vecka i sig. Och detta bara på det privata planet.


Förutom #livet så har jag varit vikarie för Henke på Medleys crawlkurser i Vasalundshallen och Mörbybadet. Många nya ansikten, en hel del kära återseenden och massor av inspirerande utveckling i bassängen. Från nybörjare till mer avancerade simmare. Det är så jäkla grymt att se när någon plötsligt får till det!

Allra roligast har det varit att hålla i träningsgrupperna.


Tisdags- och torsdagsgängen fick köra samma huvudserie, 3x(4x50 start 1:20), där de själva fick bestämma farten. Lugnt med kortare vila eller snabbt med längre vila. Mitt enda krav var att alla tolv femtior skulle gå lika snabbt.

Alla simmare utom en svarade att de skulle hålla konditionsfart, f2 eller f2+, när jag frågade innan vi drog igång.

Det är så lätt att bli bekväm och lite nervös när man står där. Lätt att välja den enkla vägen. Jag skulle gjort samma sak. Men vad vinner man på det? Det är utanför komfortzonen magi uppstår, och det är både praktiskt och roligt att utnyttja sina träningskompisar för att nå dit.

Så det gjorde vi. I ena gruppen fick jag möblera om lite på banorna för att få önskad effekt, men jäklar vad det sprakade till! Och jag tror de allra flesta höll en betydligt högre fart än vad de tänkt. Underbart att se!

Fick avsluta vikarieveckan med följande feedback: "Tack! Det här var ett av de absolut bästa passen under min två år långa simkarriär". Ahmen asså... Hur stolt blir jag?!!


Applicerade kompistänket på dagens simpass. Hade inte en genomtrevlig morgon och var rätt osäker på om jag skulle palla att genomföra dagens planerade 4500 meter med en huvudserie på 16x200 meter. Var trött som ett as och behövde en spark i röven. Efterlyste sådan på FB och Insta.


Är SÅ glad över att Tom-Tom-Tommy nappade! Och med honom i hälarna (true story!) tog jag förstås i lite extra mycket. Är faktiskt förvånad över hur bra det gick, även om det var tufft på slutet.

Simpisar är good shit. Tack Tommy!

Inga kommentarer: