söndag, mars 26, 2017

Öppna StockholmsMästerskapen i TriSim

Darlings IF - Rex, Matilda, Karin, Moi och Olle

Igår simmade jag Öppna Stockholmsmästerskapen i TriSim i Högdalen, tillsammans med mina kompisar i Darlings IF. Om någon undrar så är det den absolut bästa klubben och jag är hedrad över att få vara med!

Tävlingen arrangerades av Team Snabbare och skiljde sig inte nämnvärt från Medleys Simutmaning, förutom att man kunde simma lite andra distanser än vad som erbjuds på Simutmaningen. Det kan väl eventuellt möjligen också vara så att många av de som deltog hade ganska mycket rutin från liknande sammanhang sedan tidigare.


Alla var hur som helst välkomna och det var en härligt kväll med bra stämning! Älskar initiativet! Även vi vuxna som inte simmar så där värst jättebra vill också kunna leka simtävling då och då.


Jag ställde upp i fyra grenar. 50m fritt, 100m fritt, 400m fritt och lagkapp 4x50 fritt. Räknade inte med några rekordsimningar men hade satt upp mål som jag ansåg vara rimliga för min nuvarande status. (PB på respektive distans är 36,6, 1:22,5 och 6:31,5)50 meter
Mitt mål var att simma sub 40 sekunder, och trots att mina armar var trötta redan från start så lyckades jag komma i mål på 37,9. Är jättenöjd med det.

100 meter
Målet här var sub 1:30 och jag simmade på 1:28,4. Helt okej. I filmen ovan kan man se att jag är med bra i typ 75 meter, och sen tappar jag sista längden. Var väldigt trött men nöjd.

400 meter
Mål sub 6:40. Det kände som om jag knappt kommit upp ur vattnet från hundringen när det var dags för 400m. Mina armar skakade fortfarande på startpallen och efter knappt 100m simmat så gick jag in i väggen totalt. Det var verkligen vidrigt. Slutade på 7:10,76 och är extremt missnöjd. Vilken sugtid! Jag hatar känslan av att vara svag och att inte ha något mer att hämta. Var lärorikt att uppleva det på tävling iaf, och det är faktiskt inte hela världen. Shit happens.

Resultat för damer i 50m, 100m och 400m

Var helt ynklig resten av kvällen och kände mig fullständigt urlakad på energi. Kroppen stod upp men mitt inre låg i fosterställning och skakade.

Ser trots allt verkligen fram emot nästa "simtävling" - Medleys Simutmaning den 19 maj.

Förutsättningarna för tävlingen igår var vad de var och nästa gång räknar jag med helt andra förberedelser och en helt annan toppning. Det kommer bli jätteroligt, för under rådande omständigheter tycker jag att jag simmade 50 och 100 riktigt bra igår.

2 kommentarer:

Åsa Ehrnholm sa...

Du var grym! Så inspirerande att du körde allt... Blev peppad till att träna "dyk"/start från pall. Är så feg när det kommer till vatten, som inte är fruset och heter snö. :)

Sofia sa...

Tack!!!

Jag var också jätterädd för dyk till för ett par år sedan, men nu har jag gjort det så många gånger att det inte känns läskigt längre. Åtminstone inte att starta från pall. You can do it!!!