lördag, augusti 26, 2017

Race prep, omkullkastade planer och nya mål

Är på plats i Österrike sedan i torsdags och så redo jag kan bli inför imorgon. Vad händer då?

Jo! Imorgon ska jag köra Ironman 70.3 Zell am See - Kaprun Relay, alltså en halv Ironman i stafettform. Jag simmar 1900m, Caroline Halalkic cyklar 9 mil och Johannes Sundlo springer 21.1 km.


Igår förmiddag provsimmade jag banan. Jättefin! Lätt navigering, bra temperatur och lugnt vatten. Gled runt på ungefär 34 minuter. Blev sjukt peppad!

Till kvällen hade jag skapat mig en bra plan för loppet, med hjälp av några goda råd från Micke (Human Ambition).

Jag skulle sikta på mitt drömmål, sub 30. För att ha bästa chans att uppnå det skulle jag ställa mig i första startgruppen (självseedning tillämpas) i mitten av startfältet och till vänster för att kunna hålla innervarv. Jag skulle försöka hitta bra fötter direkt och hålla dem. Ingen minns en fegis, HTFU, YOLO och så vidare.


Det var igår. Idag var jag på race breifing och alla storslagna planer omkullkastades. Jag har känt mig besviken och haft svårt att ladda om. Relayteamen står allra sist i simstarten.

Det betyder att jag kommer hoppa i vattnet precis efter de som tror sig simma på 60-70 minuter. Det betyder att jag komma få ägna hela loppet åt att simma om medmänniskor. Det betyder också att jag inte har en aning om vems fötter som är rimliga att följa.


Det kommer vara klurigare för mig att göra det där perfekta loppet som jag visualiserat. Uppgiften var svår från början och ännu knepigare nu. Men inte omöjlig.

Sannolikt finns många starka simmare bland stafettlagen. Det är inte nödvändigtvis så trångt att omsimningarna blir ett problem. Jag kan fortfarande hitta bra fötter och jag kan fortfarande göra så gott jag kan. Genomförandet är elden, resultatet är askan.


Och oavsett om jag gör mitt livs bästa lopp eller sämsta, så kommer det att handla om plus/minus nån minut för laget, av en totaltid på fem eller sex timmar. Det är liksom inte hela världen.

Jag kommer ägna mina 1900 meter åt att ha roligt och försöka hitta en bra ansträngningsnivå där jag utmanar mig själv och mina medtävlande. Jag vill kliva upp och känna att jag gjort ett bra lopp, oavsett vilka siffror klockan visar. Om det är under 30 minuter är det härligt. Om det råkar bli på 35 minuter, so be it.

Vill du följa spektaklet kan du göra det på Ironman.com. Vi är lag 2654, Team Tri Dragonfly SUJ, och vi beräknas starta ungefär kl. 11:25.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Häftigt, lycka till! Håller tummarna för lätta omsimningar och snabba fötter att drafta på ⛥ sub 30 ⛥ Heja heja !! /Helene Ö

Ingmarie sa...

Jag tror på dig!!!

Sofia sa...

Tack, vad snälla ni är!