onsdag, september 20, 2017

Sturk, snibb, snagg

Det är väldigt roligt att vara igång med höstträningen. Nystart! Jag är inne på min tredje träningsvecka och den sköna tröttheten börjar kännas i kroppen.

Som vanligt tränar jag fokuserat och enligt plan under tre veckor och den fjärde veckan har jag mental och fysisk återhämtning, då jag tränar lite lättare och hoppar över pass om motivationen inte infinner sig.


En förändring för terminen är att jag ska träna styrka två gånger i veckan. Tidigare har jag varit ganska slö och kört max ett pass, men jag tror jag behöver två för att hålla ihop.


Den här veckan är det intervaller på schemat i den egna simträningen. Höstens första. Det blev ett pass med korta intervaller igår, enligt följande:

6x50 ss @ 1:00 - 46 sekunder rakt igenom
6x50 pd @ 1:00 - 44, 44, 43, 44, 42, 44
6x50 pf @ 1:00 - 38, 37, 37, 37, 37, 37

Jag är verkligen nöjd. Starttiden var kortare än jag brukar köra och redan efter första intervallen kände jag att det skulle bli ett hopplöst uppdrag. Jag fick ta i alldeles för mycket och vilan var alldeles för kort för att jag skulle våga tro att det skulle hålla genom hela första set:et.

Men så klarade jag det ändå. För jag gav inte upp utan simmade på och tänkte att det värsta som kan hända är att jag får mjölksyraoverload och tokdör på slutet. Men jag gjorde inte det. Jag ba körde. Vroom!

Inga kommentarer: