lördag, december 23, 2017

Camp Snowman #1


Årets Camp Snowman är igång! Äntligen lite ordning på träningen. Jag har anmält mig till alla pass, men tänker att jag kanske kommer behöva vila någon dag. Får se hur det känns och vad livet i övrigt erbjuder.

Foto: Mikael Rosén

Dagens pass var roligt och tiden gick väldigt fort. Vi var fem som samsades på banan - jag, Kajpen, Stina och två killar jag inte vet namnet på. Eventuellt kan de ha hetat Niklas och Henrik.


Känner mig nöjd med hur jag disponerade passet. Insåg omedelbart att 20x75m @1:20 skulle vara alldeles för tufft att genomföra utan fenor, och tog på dem direkt. Efter ett tag fick vi ändra starttiden till 1:30, även om det för min del hade funkat fint att fortsätta. 75:orna hamnade på 1:05-1:08 i kontrollerat tempo med fokus på distance per stroke, dvs längd i simningen.

1000m simmade jag med paddlar och dolme. Där stannade klockan på 16:12 efter en mycket behaglig och jämn simning.

Min "Last kiss" blev bara ett varv istället för fyra, men jag fick ändå ihop 4300m inkl. avbad och tyckte det fick räcka. Jag blev trött på slutet och tanken är ju att jag ska hålla ytterligare nio tvåtimmarspass.

Foto: Mikael Rosén

Det har gått tre år sedan jag var på mitt första Camp Snowman. Jag vet att jag gick därifrån med känslan att Human Ambition håller en väldigt hög nivå och att det var många jätteduktiga simmare som deltog. Du kan läsa det inlägget här.

Visserligen stämmer det fortfarande, men plötsligt är jag en av de där duktiga simmarna. Dessutom vet jag nu hur välkomna alla är och att passen har flera olika nivåer för att det ska passa de flesta. Stämningen är inkluderande och viktigast är att vi har roligt i bassängen. Känns det övermäktigt kan man alltid korta ner passet eller simma med fenor. Jag gjorde båda de sakerna idag.

Är du sugen på att komma och simma med oss? Anmäl dig på humanambition.se.

Inga kommentarer: