onsdag, maj 16, 2018

Korven har två


Till alla som varit oroliga (?) kan jag meddela att jag börjar hämta mig från helgens obehagliga utsvävning. Vägen tillbaka har varit lite skakig, men jag har tack och lov kunnat göra det jag kom hit för - att simma. Att äta har varit svårare, men magen börjar långsamt samarbeta med mig igen.


Det är ingen anmärkningsvärd distans jag har fått ihop under de här veckorna, drygt 30k, men jag har gjort det på ett riktigt bra sätt. Känner mig jättenöjd med vad jag har åstadkommit. Långsamt, långsamt börjar klockan närma sig de siffror jag vill att den ska visa. Att ta igen vårens många förlorade simveckor tar sin lilla tid, men nu är jag åtminstone på rätt spår.


Imorgon åker jag hem. Som avslutning på simestern skämmer jag bort mig själv med att (återigen) uppgradera till en takterrass och jacuzzi. Precis som det började. Hoppsan Kerstin!

Jag har haft tre fantastiska veckor på Mallis. Jag är otroligt tacksam över att ha kunnat göra det här. Första veckan med Team Snabbare var jättehärlig, men det var också skönt att byta hotell och komma igång med simningen, även om jag saknat alla mysiga människor. Träningen har gått över förväntan och framför allt har det varit väldigt roligt.

Jag har fått en del insikter i bassängen och förvånansvärt många även på land. Jag har fått lära känna och umgås med massor av superfina personer.


Efter matförgiftningen (som hotellet vill kalla "ett virus"...) har jag inte riktigt kommit tillbaka helt. Första veckan var jag på gymmet, sprang eller yogade på eftermiddagarna. Det har jag inte orkat den här veckan, och då och då har jag drabbats av dåligt samvete över att jag "bara" simmat i en och en halv timme. Så onödigt.

För jag älskar ju också att ligga i solen och läsa bok, och det var så det fick bli. Har klämt fem deckare av tveksam karaktär under resan. Men imorgon åker jag alltså hem, med en ny deckare från hotellshopen i handen.

Jag längtar hem, saknar mina snuttisar, men det är också svårt att med odelad glädje lämna en så okomplicerad tillvaro. Längtar redan efter att göra om det igen.

Inga kommentarer: