tisdag, juni 26, 2018

Bensparksrekord!


Jag slog bensparksrekord idag! Yippee ki-yay, madderfakker!!!

Trodde länge att jag praktiskt taget mosat det det gamla rekordet, men det visade sig vara en falsk förhoppning. I själva verket kapade jag 5 sekunder, men det var stiligt ändå!

Det var i höstas som jag började med ett hemligt bensparksprojekt. Detta för att komma tillrätta med det faktum att alla typer av i bassäng förekommande föremål eller organismer tar sig fram fortare än mig när jag kickar.

Det första jag gjorde var att ta tid på 100m benspark med platta. Man kan tro att det är ett skämt, men jag landade på 4:31. Simfröken Micke tyckte att ett bra mål kan vara sub 2 minuter...


Under vintern och våren har jag således börjat träna benspark. Korta sträckor utan fenor, långa sträckor med fenor. Snabbt. Långsamt. Ibland mer, ibland mindre.

I början hade jag svårt att hålla i 25m. Det gick bra när jag hade fart från frånskjutet men de sista 10 var mördande. Men det har blivit bättre! Med några månaders mellanrum har jag tagit tid på en hundring igen och gått från 4:31 till 3:19 till 2:57 till dagens LYSANDE 2:52.

Är så nöjd. Jag tänker att jag behöver bevisa för mig själv att det går att träna sig till en bättre spark, och just nu bevisar jag en hel del. 2 min är, med en väldigt positiv inställning, inom räckhåll.

Inga kommentarer: