tisdag, oktober 09, 2018

Plattformen


I helgen har jag gått i skola på Bosön. Utbildningen Plattformen var på två dagar och hölls av SISU idrottsutbildarna. Plattformen är (åtminstone i två månader till) första steget att gå om man vill bli tränare eller idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Den riktar sig också till redan aktiva personer som vill utvecklas och bli bättre och tryggare i sin tränarroll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning.

Jag gick plattformen eftersom den är ett krav för att få gå en utbildning som heter Simlinjeassistent, vilket jag ska göra på höstlovet. Det i sin tur är första steget mot att bli licensierad simtränare.

Tycker helgen var riktigt givande, långt mer än jag vågat hoppas på. Jag lärde mig massor av intressanta saker om både kids i allmänhet och träning i synnerhet. Teoripassen var omväxlande och varje dag hade vi dessutom ett 90 minuter långt fyspass.

Inriktningen på fyspassen var förstås träning för barn i 7-15 år, och jag kan säga att min, lite äldre, kropp blev ganska förvirrad och chockad av att hoppa grodhopp, åla, krypa, rulla, springa jättefort och vara explosiv. Men det var väldigt roligt att försöka och träningsvärken var given.

Jag var orolig att helgen skulle vara ett sömnpiller men det var raka motsatsen. Fick massor av energi och nya kunskaper! Stort tack till kursledaren Tove som verkligen var toppen och maximerade möjligheterna att ta in och behålla all information vi fick.

Inga kommentarer: