måndag, oktober 22, 2018

Sofias höstsimester 2018


Att kunna åka till Mallorca för att simträna en eller ett par gånger om året är en fin jävla lyx. Något jag unnar mig i utbyte mot sena kvällars och tidiga morgnars simcoachande. Jag har lärt mig att jag måste vårda min egen träning och motivation för att orka ge till andra. Inget orimligt i det.


Jag älskar bassängen på Viva Blue i Alcudia. Älskar, älskar, älskar! Älskar solkatterna i vattnet, älskar de majestätiska tallarna på ena kortsidan, älskar den lätta saltsmaken av vattnet. Även när det regnar är den helt fantastisk.


Eftersom träningen har gått lite segt i början på hösten och passen har varit hyfsat korta så var jag ganska modest i min utformning av träningspassen. Jag planerade bara in ett simpass om dagen, och hälften av dem var på bara ungefär 2500 meter.


Ett pass om dagen och kortare distanser gav utrymme att köra några lite tuffare serier.  Det jobbigaste var nog den dagen uppvärmningen bestod av 4x(3x50m fart 1-3 + 2x25m teknik) i alla fyra simsätt. 50 meter fjäril i tröskelfart är inte att leka med. Jag är blown away bara av att jag kunde! Och jag var helt jävla slut efteråt.


Ett av de lite längre passen bestod av fyra varv av min favoritserie. 3600m i riktigt hög intensitet. De två sista varven körde jag med längre starttid, men vet inom mig att jag hade klarat alla fyra varv om jag bestämt mig för det.


Jag hade en vilodag under resan, då mamma och jag åkte på bilutflykt. Detta kompenserades med två pass dagen efter. Hade verkligen inte lust att simma det där andra passet på eftermiddagen, men när jag väl kom i vattnet var det så jävla härligt.


Utöver åtta simpass körde jag tre styrke- och rörlighetspass. Två i gymmet och ett på takterrassen. Jag hoppas att den typen av träning ska ge mig den där extra farten i vattnet som jag saknar.


Totalt simmade jag ihop 26700 meter under simestern och det är jag nöjd med. Ett snitt på drygt 3,3 per dag. Det blev precis den simboost jag hoppats på. Det gick bättre och bättre, jag kände mig starkare och starkare. Att komma igång efter ett långt uppehåll är kämpigt, men nu är jag på rätt spår igen. Så skönt!


De minst jobbiga passen under veckan var de jag körde i bubbelpoolen på taket om kvällarna. Med ett glas billig Cava och jetstrålar i ryggen. Det är viktigt med balans i träningen helt enkelt.

Inga kommentarer: