lördag, november 10, 2018

Tidsjämförelser & träning ger färdighet


Vilken bra simvecka jag har haft! I början av veckan kände jag mig trött och hade ont/träningsvärk i kroppen. Tror det var chocken av yogautmaningen som visade sig.

Det brukar ta ungefär en vecka för mitt fysiska jag att anpassa mig till en ökad eller annorlunda träningsbelastning, och det stämde även den här gången.


Igår simmade jag ett väldigt bra pass i Sollentuna simhall. Det bestod av 200-ingar och jag tog mig an dem på ett föredömligt sätt.

De första fyra, sammansatta, använde jag för att simma mig in i serien (3:27). Nästa tre, med paddlar/dolme/snodd hade jag bra tryck (3:00). Under följande två tvåhundringar med fenor sköt pulsen iväg och jag hade svårt att hitta ett jämnt tempo (2:47/2:42). Den sista med paddlar/fenor tryckte jag på med allt jag hade kvar och slutade på vad som kan vara rekord (2:32).

Kände mig otroligt nöjd (och var helt slut) efter passet.


Var ändå taggad på morgonpasset i Vårby. När jag på vägen dit kom på att Stina och Theresia skulle simma idag blev jag ännu mer peppad och glad! Simpisar for the win!

Trots det tuffa passet igår inledde jag dagens utmanande fartserie 5x(50m hårt @1:00 + 100m också hårt @2:30) superbra! Eftersom det var en ganska lång serie siktade jag på att simma strax över tröskelfart istället för maxfart.

Det glada var att hundringarna gick på 1:33 utan att jag tog i allt jag hade - att jämföra med i början av terminen då jag simmade två hundringar det snabbaste jag kunde (med längre vila) på 1:36 och 1:42.

Utveckling! Belöning för hårt jobb. Tack!

Inga kommentarer: