onsdag, januari 23, 2019

Bra start på veckan

Träningsmässigt har den här veckan börjat riktigt bra.

Måndag

I måndags träffade jag Stina och Markus i Vasalundshallen för ett lunchpass på 3000m. Efter en stund fick vi sällskap även av Tobias.

100m insim
12x50m teknik/fart 1/teknik/fart 2
3x(3x100m @2:00 + 300m paddlar/dolme)
2x200m ben fenor/platta
2x50m avbad

Känslan var okej. Började starkt men tappade kanske lite på slutet. Benen var trötta efter all benspark på lördagspasset så inte i närheten av målet sub 3.

Tisdag
Den vanliga träningen på gymmet består numera av de övningar jag får från min sjukgymnast och som har till uppgift att väcka mina rövmuskler och sneda magmuskler. Trots att det är väldigt subtila rörelser jag gör genererar de ofta lite träningsvärk.

Onsdag

Var nervös hela förmiddagen och det blev värre och värre ju närmare det planerade simpasset jag kom. Mycket oklart varför. Passet var ett standardpass, 2500m utan krav eller förväntningar.

200m insim
8x25m teknik
4x75m acc
2x(2x100m f3 @2:00 + 200m f1 + 4x50m @1:00 + 200m f1)
varv 1 paddlar/dolme, varv 2 fenor
4x50m avbad

Efteråt släppte nervositeten helt. Så konstigt! Vet inte vad jag oroade mig för, men kanske att jag skulle vara trött och inte orka. Träffade Bill & Bull i simhallen men eftersom jag kände mig så instabil höll jag fast vid mitt eget pass istället för att hänga på dem.

3 kommentarer:

stålmannens träning mot klassikern sa...

Hej sofia
Vad är det för övningar du kör för att väcka "rövmusklerna"?
Har också lite klena sådana.
Mvh
Magnus

Sofia sa...

Hej Magnus,

1) Jag ligger med axlarna på en bänk och lyft höfter höften mot taket, med superaktiv bål och en rät linje mellan revben och höfter. Håller så länge jag kan, upp till x10.

2)Direkt på det ligger jag på mage på en matta med 90 grader i knäna och fotsulorna mot taket. Lyfter ett ben i taget och håller, en minimal rörelse som ska komma från röven och med höften så plan som möjligt.

3) Gummiband runt höften, fäst på lämplig plats. Står på ett ben (det närmast bandets fäste) med rak kropp och stabila höfter. Håller emot så att utsida höft jobbar.

Sen har jag ytterligare en övning som jag inte riktigt kan förklara. :)

stålmannens träning mot klassikern sa...

Tack 👍