söndag, februari 10, 2019

Glaciärvatten från Vårbyberget

22 grader i vattnet är inte en behaglig temperatur. Likväl var det vad som bjöds i Vårby igår. HELVETE vad kallt det var. Tydligen något aggregat som var avstängt när vi kom och man värmer tyvärr inte upp en simbassäng på 5 minuter. Visade det sig.


I vanliga fall känns det lite kyligt passets första 25 meter, eller kanske 50 högst, om bassängen har en dålig dag. Igår blev det aldrig varmt. Efter varje paus var det frostigt att stoppa nosen under ytan igen. Det var som att simma i glaciärvatten från Vårbyberget.

Efter en stund bildades ett varmt stråk i mitten av bassängen som var njutbart att befinna sig i och vidrigt att simma ur. 4400m blev det i alla fall och 15100m den här veckan. Perfekt!


After swim:et på Finefoods kändes som en fika efter ett öppet vatten-pass. Man känner sig lite kylig inombords men med en nypa friskhet i kroppen adderad. Gav bullsemlan ännu en chans och jag tror att jag trots allt gillar den. Den är grotesk men också lite underbar.


Kom hem och rattade in bilen i grindstolpen så att båda två fick rejäla repor. Så jävla onödigt. Klarar inte den typen av felskär så bra. Tröstade mig med champagne och lakrits. Blev bättre.

Inga kommentarer: