torsdag, juli 11, 2019

Jag har emigrerat


Jag vet inte om det har framgått med all önskvärd tydlighet, men jag har alltså emigrerat. Hyrt lägenhet och köpt enkelbiljett till Mallorca. Det första som slog emot mig när jag klev ur flygplanet var en vägg av fuktig hetta. Jag älskar det! Jag är gjord för varma klimat.

Ibland händer det saker i mitt liv som jag inte riktigt kan förklara. Hur mitt företag Aqtivate blev verklighet är en sak. Hur jag hamnade här så hastigt och lustigt är en annan. Kanske är svaret så enkelt som att jag är sjukt driven när jag verkligen vill något.


Det började när jag var här i våras. Jag fick massor av insikter och började lappa ihop en ganska sargad självkänsla. Hittade något jag saknat. Det var därför jag stannade kvar lite längre då och det är därför jag är här nu. Ibland vet man inte hur dåligt man mått innan man plötsligt inte gör det mer.

Vad jag kände då och det jag känner nu är lycka. När jag går min morgonpromenad längs stranden är det med ett leende som klibbar fast över hela fejset. Jag behöver ingenting mer. Närvarande till 100%. Älskar bergen, havet, stranden och värmen.


Jag älskar att titta på människor och älskar att vara anonym. Känner ingen. Vill inte känna någon.

Alla dessa människor har också rutiner. På mornarna tar man selfies och tränar på stranden. Lite senare på dagen är det förstås strandhäng och bad som gäller. Alla typer av människor i alla typer av bikinikroppar. Den som är osäker på sin kropp borde komma hit på studiebesök. Här finns allt, klätt i bikini. Alla är fina! (Men jag rekommenderar inte ljusrosa klädsel pga man ser naken ut på håll.) På kvällen är det middag, alkohol och shopping.


Idag var jag och simmade på Viva Blue. Det var också annorlunda. Favoritpoolen har påhälsning av en uppblåsbar hinderbana, varenda solstol innehöll rödbrända skandinaver, där många var män gravida i nionde månaden. Familjer, barn, skumparty och tjolahoppsan överallt. Fascinerande!

Att simma gick fint ändå, även om jag var synnerligen ofokuserad. Men det gjorde inget.


Den här gången är också annorlunda eftersom jag inte bor på hotell. Stort tack till Mia och Johan som låter mig bo i deras superfina lägenhet!!! ❤ Det här innebär förstås att jag måste göra vardagliga ting som att städa, tvätta och laga mat. Att handla mat är kul men lite klurigt. Google Translate hjälper ofta men inte alltid. Men hittills har det gått bra och jag har lyckats kocka ihop två av mina paradrätter. Men jag har ju precis kommit hit.

Bilden nedan är inte någon rätt jag lagat själv, det var den välkomstlunch jag bjöd mig själv på i måndags. Sangria inkluderat förstås.


Känslan just nu är att jag aldrig mer vill åka hem. Och att veta att jag inte behöver det än på ett tag, och egentligen aldrig om jag inte ändrar mig, känns otroligt fint i magen. Jag mår så bra.

Läs noga igen. JAG MÅR SÅ BRA!!! Och jag är väldigt, väldigt värd det efter allt som varit.

Inga kommentarer: