måndag, juli 22, 2019

Sofia i utlandet #2


Idag firar jag två veckor på Mallorca. Två underbart härliga veckor. Jag har faktiskt lite svårt att ta in att jag är här, och att livet kan vara annat än funderingar, oro, simning och kyla. Det kan vara lugn, positiva tankar, simning och tryckande värme också.


Jag har fått en deal med hotellet så att jag betalar boendetaxa (boende i området alltså, inte på hotellet) när jag tränar där, och min plan är att simma i favoritbassängen fredag-söndag när jag inte jobbar.

Jo, för jag jobbar ju också. Kontorsjobbet är mobilt och kan lika gärna göras härifrån som från en källare i Sollentuna. Men tillvaron är ju sjukt lyxig ändå, trots arbete.


Och den lilla rutinen att först simma, äta medhavd frukost vid poolen och ta en liten stärkande tupplur får det att kittla i magen av lycka. Jag använder ordet lycka väldigt ofta för det är precis det jag känner. Och det är obeskrivligt skönt. Jag har saknat det. Saknat mig själv.


Till och med när jag cyklade ut på upptäcktsfärd runt Alcudia häromdagen hade jag samma känsla. Trots att jag cyklade! Men det var härligt och omgivningarna är fantastiska. Allting är så vackert!


Bergen som ständig kuliss ger mig samma fjärilar i magen som jag fick när jag och Jonas åkte över bron till Captiva Island i Florida och jag såg det turkosa vattnet.

Mariposas.

Otroligt egentligen att det inte krävs mer här än att lyfta blicken från marken för att locka fram en känsla av välbehag. Havet och bergen.


Min enda besvikelse på Spanien hittills är att jag inte har lyckats få tag i Halloumi. Hallå liksom. Ingen människa ska behöva överleva utan det en längre tid. Så om någon har vägarna förbi... exportera gärna lite åt mig.


Det är 30+ i luften om dagarna och ibland knappt någon vind. Jag älskar det! Men jag blir ju nyfiken på hur det är på vintern...

Inga kommentarer: