Sidor

måndag, november 04, 2013

Maxad helg -> maxat blogginlägg

För att vara en till en början helt oplanerad helg (alltså, att helgen skulle komma just när den kom var fullständigt enligt schema, det var innehållet i den som saknade plan) så har den varit otroligt maxad. Har fått fantastiskt många saker gjorda. Stort och smått. Vikt tvätt, sålt en spis, köpt en soffa, ätit halloweenbakelse, umgåtts.


Igår sprang jag långpass även om vi inte hann just så särskilt långt. Men vi var i alla fall ute i 90 minuter. Hängde på Magnus Hult och köpte ett pass via appen Vint. (Om du inte vet vad Vint är så kan du läsa det här. Idén är lysande.) Eftersom Lindad och jag redan hade planerat långpass så hängde hon också på.

Vi var fem personer och passet var väldigt lågintensivt. Vi gick i alla backar för att hålla pulsen nere och eftersom vi sprang i kuperad terräng så gick vi rätt så ofta. Under tiden fick vi tips om hållning, händernas och armbågarnas position mm. Det är otroligt trevligt att springa i grupp med folk man känner. Som att ta en fika tillsammans, fast på språng. Och det var roligt att testa en ny typ av långpass och få en annan input.

Trots att passet var så lugnt så blev jag väldigt trött när jag kom hem. Promenaden med Rekis efteråt var fruktansvärt seg och jag ville bara lägga mig och sova. Tyvärr fanns inte tid för det just då men efter ett tag släppte tröttheten och jag var som vanligt igen. I natt sov jag som en prinsessa.


På kvällen bjöd vi Mikke, Greta & Hjalmar på Meny 12. Vad är Meny 12 undrar du? Jo, i somras köpte vi en kokbok skriven av kocken på restaurangen El Bulli - Ferran Adrià. (El Bulli ansågs vara en av världens mest välbokade restauranger och den hade tre stjärnor i Guide Michelin när den stängde 2011.) Boken är uppbyggd av ett trettiotal hela menyer, och igår lagade vi alltså Meny 12.

Förrätt: Potatissallad
Varmrätt: Thaicurrygryta med nötkött
Dessert: Jordgubbar i vinäger

Mycket spännande komposition av rätter. Tillbehör verkar inte vara något som Ferran gillar alls. Varmrätten bestod av kött i sås, inget annat. Och desserten av jordgubbar i karamelliserad vinäger. Inget annat. Men det smakade ändå helt okej. Och framför allt var det roligt och annorlunda. Hade vi själva komponerat en sån här meny hade nog våra vänner trott att vi tappat konceptet helt. Nu kunde vi skylla på någon annan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar