torsdag, mars 15, 2012

Jag ska flytta hem


Till mammas och pappas obeskrivliga glädje har jag bestämt mig för att flytta hem. På riktigt. Hem till mig alltså. Vad det egentligen innebär är att jag ska flytta hem alla lådor med minnen, böcker, gamla favoritkläder, gosedjur och gud vet vad till min egen källare istället för att låta dem ligga hos mamman och pappan. Det har varit väldigt bekvämt att ha skrä...alla viktiga saker i föräldrahemmet istället för hemma, men nu är det dags att bli stor. På riktigt, som sagt.

När jag gick igenom en av lådorna idag hittade jag "Berättarboken". Tyvärr finns inget datum i den men den tredje berättelsen är daterad "Hösten 1986" så gissningsvis är den från samma år.

Här kan man, förutom bästsäljare som "Rånet", "Prinsessan och Trollen", "Jul-lov" och "På Skansen", läsa "När jag blir stor".

När jag blir stor.
"När jag blir stor vill jag bli 5 saker, 1 ridlärare 2 sångerska 3 skådespelerska 4 jobba på hunddagis 5 handbollsspelare.

RIDLÄRARE!
Ridlärare vill jag bli för jag älskar hästar. SÅNGARE. Sångare vill jag bli för jag älskar att sjunga. SKÅDESPELERSKA vill jag blir för att det är kul med tiater. Hundarna är härliga djur därför vill jag jobba med hundar. Handbollspelare vill jag bli för det är en kul sport. Dessa saker skulle jag vilja vara även som pojke."

Jag kan också ge er berättelsen:

I Agra.
"Lalu gick vislande hem. I trädgården var Kanga. Och i trädgården var det inga apor. Maya."

 I Agra resulterade i en ritad blomma från läraren. Man kan gissa att vi limmat flörtkulor och flanell och sniffat lite extra på limångorna och därför helt saknade vett och sans. Ser ingen annan rimlig förklaring till att ovanstående berättelse skulle kunna vara värd en blomma.


Inga kommentarer: