tisdag, juni 19, 2018

Big Swim Tyresö 2018

Foto: Niklas Angleborn

I söndags var det tävlingspremiär i öppet vatten för 2018! Big Swim Tyresö! En mycket, mycket trevlig start på säsongen.

Jag anmälde mig sent på lördagskvällen, när jag låg utslagen i soffan efter att rubbat, putsat och skrubbat på pappas båt hela dagen. Helt färdig. Tänkte att det skulle bli ett socialsim med fokus på att träna på drafting.


Tävlingen gick genom tre sjöar med en spännande passage genom Gammelforsen och en landpassage på ca 200m vid Nyfors. Tror att det var ungefär 50 deltagare.


Det var lite stökigt att hitta till starten men till slut befann vi oss vid änden av Långsjön, med en dryg halvtimme tillgodo. Hann hoppa i vattnet och konstatera att det var varmt och skönt utan att jag behövde kissa i våtdräkten. Klev upp igen för att lyssna på genomgången innan startskottet gick.


Hittade ett par bra fötter nästan direkt, men ägaren till fötterna hade uppenbarligen inte tränat på att ha någon bakom sig. Han tvärstannade och blängde på mig efter bara några hundra meter.

Istället hittade jag ett par andra, ännu bättre fötter att följa. Det gick lite snabbt tyckte jag, men bestämde mig för att hänga med genom Långsjön fram till Gammelforsen. Låg bakom och tänkte positiva tankar om den framför mig. Hur grym han var. Hur tacksam jag var att jag kunde få åka med bakom.

Foto: Niklas Angleborn

Passagen vid Gammelforsen var kul! Det låga vattnet gjorde dock att man bumpade i stenar eller rent av fastnade med magen mot botten om man inte höll in den. Det var dock fin medströms så det handlade mest om att undvika kontakt med botten.

Tappade min "klunga" mot slutet av forsen och fick kämpa som en tokig för att komma ikapp dem i Flaten. Det kändes som att tempot gick upp ytterligare och jag fick verkligen ligga på!

Foto: Niklas Angleborn

Hade stora problem att komma upp ur vattnet inför landpassagen mellan Flaten och Albysjön pga utmattad och yrslig. Ville inte tappa mina bra fötter (som visade sig tillhöra Fredrik, killen i Orcadräkten ovan) och fick inte chansen att hämta andan under löpningen.

Genom Albysjön hade jag inte en chans att hänga med längre och sista biten var oerhört tung att klara på egen hand. Jag var helt slut! Inte bara i kroppen utan även mentalt. Orkade inte riktigt kämpa. Båtfixandet tog verkligen ut sin rätt.


Fanny spurtade förbi mig på slutet och när jag äntligen kom till stranden blev jag omsprungen av ytterligare en tjej som kämpade sig över mållinjen någon hundradels sekund (som i resultatlistan blev 45 sekunder, wtf?) före mig.


Jag slutade på strax under 1:10 (eller strax över om man ska tro listan) och är supernöjd med väldigt mycket i loppet. Allt ända fram till sista biten genom Albysjön. typ. Jag var visserligen fruktansvärt trött då men jag lät hopplösheten ta tag i mig istället för att kämpa. Och jag slarvade när jag lufsade upp ur vattnet. Loppet är inte slut förrän det är slut. Handen i kaklet!

Med tanke på hur bra fötter jag hade och hur hårt jag simmade är jag förvånad över att tiden inte blev bättre, samtidigt som jag är imponerad över att tiden blev så bra. Konstigt det där. Men landpassagen och hasningen genom forsen drog förstås ner farten något, så det är svårt att dra några riktiga slutsatser. Min simform är alltså fortsatt oklar.

Inga kommentarer: