Om Sofia

Välkommen till min blogg!

Här skriver jag om mig, min träning och om livet som Mallorcabo. Då och då kan det också handla om min hund Reka, som bor kvar i Sverige.

Jag är civilingenjör i Datateknik men arbetar sedan många år med att arrangera bussresor för pensionärer. Företaget ägs sedan januari 2019 av mig och min pappa. Jag trivs otroligt bra med det jag gör, friheten, flexibiliteten och kreativiteten i det, och att jag gör det för mig själv, inte för någon annan. Det kommer aldrig att göra mig rik, men jag är i alla fall lycklig.

Jag har också mitt eget företag Aqtivate med crawlträning och coachning för vuxna i bassäng och öppet vatten.

Fysisk aktivitet är en förutsättning för att jag ska må bra. Trots att jag regelbundet försöker träna löpning, MTB, styrketräning och yoga så har simning på senare tid blivit det jag lägger störst fokus på. Jag lärde mig simma hösten 2012 och har kommit att älska det. Älskar känslan av frihet i öppet vatten. Älskar doften av klor och turkosa bassänger.

Utöver min vanliga träning vill jag då och då försöka hinna med lite klättring, paddling, segling eller fjällvandring.

Jag gillar utmaningar och har hittills sprungit fem marathon, provat på triathlon några gånger, kört flera multisportlopp och många, många swimrunlopp, både i Sverige och utomlands.


Motto: "Your mind will quit 100 times before your body ever does. Feel the pain and do it anyway."