fredag, april 28, 2006

Bryssel - dag 1

Idag är inte bara dagen då Magnus Hult har haft körkort i 6 år. Det är även dagen då jag för första gången sett mig om i Bryssel.

Onkel G, Magdalena och kusin Ellinor bor en liten bit utanför stan, i ett väldigt trevligt område där den lokala chokladbutiken ligger bara ett stenkast bort. Efter en lugn morgon tog jag, M&D och Onkel G tunnelbanan in till city, där vi åt lunch i solen på någon, tydligen, välkänd restauranggata. Tittade på statyn med den kissande pojken, dagen till ära klädd i någon nationaldräkt förknippad med Hockey-VM (var det så?), och åt glass.

Besöket i stan blev ganska kort, men tillräckligt ansträngande för att både jag och M skulle däcka när vi kom hem. Sen gick vi ut en sväng igen på jakt efter underkläder från Marlies Dekkers. Det fanns en butik inte alls långt "hemifrån", men tyvärr var utbudet magert och tanten bakom disken var allt annat än hjälpsam. Letar vidare imorgon. Hittade istället ett par trevliga skor i en annan butik. La undan dem till imorgon eftersom jag inte kunde bestämma mig för om de var tillräckligt sköna. Men det var de nog. Ska gå tillbaka och köpa dem imorgon.

Har ätit mycket choklad idag. Förutom chokladglassen i stan blev det några praliner från lokala chokladeriet och en chokladtårta till efterrätt. Precis som det ska vara.

Är skittrött nu. Och ganska mätt också. Men livet kunde vara sämre...

Inga kommentarer: