lördag, april 29, 2006

Bryssel - dag 2

Tycker det finns vissa likheter mellan Bryssel och Amsterdam, även om jag hittills mest har vistats i en Brysselsk närförort. Trots att här mest pratas franska så står allting även på flamländska, vilket är rätt charmigt. Och det är lätt att glömma att det faktiskt i hög grad går att göra sig förstådd på engelska när man pratar med någon som pratar franska.
Sov rätt länge imorse. Känner mig lite som en klubbad säl - trött och seg. Antar att det måste bero på jetlagen. Efter frukosten gick M och jag iväg och köpte skorna jag la undan igår. Fett nöjd. Därefter åkte vi allihop direkt till ett lokalt shoppingcenter och shoppade på gränsen till hejdlöst. För min egen del blev det två par byxor, en topp, två örhängen och ett halsband. Under lama protester gick jag med på att lägga ner planerna på att besöka en butik som tillhandahåller Marlies Dekkers. Ska ju faktiskt till London snart, och det finns ett par butiker där också.
När vi kom hem fikade vi och sen däckade jag i två timmar.
Middag åt jag, M&D och Onkel G (Magdalena och Ellinor fick tyvärr stanna hemma) på en fantastiskt trevlig lokal krog vid namn Martin Pecheur (vilket betyder Kungsfiskare). Åt lammspett med honung- och timjansås till huvudrätt och till efterrätt en chokladpryl som var som en mycket löst bakad kladdkaka. Helt suveränt gott. Drack en Duvel också och kunde känna att vi kom mycket bra överrens.
Trots min middagslur känner jag mig skittrött och ämnar nu göra som övriga i detta hus. Dansa lambada!

1 kommentar:

Gunnar Demnert sa...

Alltså. För principens skull. Närförort? Nämen vaff... Vi bor ju bara 5 hållplatser från Grand Place! Fem hållplatser med gröna linjen norrut i Stockholm från T-Centralen, var hamnar man då? Ehh.. Fridhemsplan typ. Jojo, där kan man snacka om närförort...
:-D Men det var superkul att ha dig här!!! (Jaja, de andra släktingarna också dårå)