söndag, september 10, 2017

Big Swim Lilla Essingen 2017


Idag simmade jag Big Swim Lilla Essingen, en simtävling på drygt 2 km runt... trumvirvel... Lilla Essingen!!!

Det var en liten och väldigt trevlig tävling, ca 70 deltagare, arrangerad av Big Swims Giordano och Johan. I år gick hälften av intäkterna till stiftelsen Viggo Foundation, som har som mål att möjliggöra idrottande för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Heja!


Jag hade laddat noll för den här tävlingen. Jag har haft den länge i kalendern men jag har nog knappt ens sett det som en tävling. Hade ingen målbild, ingen plan och ingen större tävlingsvilja när jag hoppade i det 16-gradiga vattnet, utöver våtisen iklädd förstärkningsväst och neoprenpannband.

Jaha, men sen gick ju starten å alla drog iväg... och jag också. Hittade ett par hyfsade fötter att ligga bakom. De var dock lite vingliga och svåra att följa och efter båtklubben tappade jag dem och de försvann iväg.

Kämpade stenhårt för att komma ikapp igen och simmade riktigt stressdåligt en bit. Vilt vevande armar och ett lika vilt vevande huvud. Sen fick jag tillbaka mina fötter (eller var det ett par nya?) och hamnade i en klunga med fem andra personer.


Vi höll ihop ett tag, tills jag gjorde bort mig. Tappade återigen fötterna och gled iväg alldeles för långt ut åt höger. Då drog de jag just simmat om förbi mig på insidan och jag blev hopplöst sist av oss alla i klungan till målet. Totaltiden 33:55 är jag ändå nöjd med, samt att jag höll jämnt tempo genom hela loppet. Både första och andra kilometern gick på ungefär 16:45 (1:41/100 i snitt).

Sista 50 meterna spurtade jag i alla fall ner tempot lite. Slutade på plats 20/67.


Men jag vann också! Omogna killar firar jul, en julshow med Måns Möller, Özz Nûjen och Patrik Larsson på Rival i december. Väldigt roligt, jag som aldrig brukar vinna något! Stort tack!

Inga kommentarer: