torsdag, februari 01, 2018

PT-pass och slutet på en fantastisk era?

Foto: Mikael Rosén / Human Ambition

Jag simmade PT-pass för Hasse i Vasalundshallen igår. Målet var att utmana farten under intervallhundringar och huvudserien bestod därför av följande:

2x100m @2:15, tidsmål ca 1:32,5/100m
3x100m @2:00, tidsmål ca 1:37,5/100m
4x100m @2:00, tidsmål ca 1:42,5/100m


Som synes simmade jag ännu bättre än så. Det gick faktiskt jättebra! För mig handlar det om att navigera rätt mellan två saker - min mentala inställning och en acceptans att intervaller ska vara jobbigt. Inte myspysigt och lagom, utan tufft. Rädslan att misslyckas får inte bli större än viljan att försöka.

Och så gäller det att hitta den starka, kraftfulla simningen, inte fastna i ett stabbigt vevande.

Förr i tiden.

Det kan eventuellt vara så att jag även sa upp (eller vad vi nu ska kalla det) min bästa Simfröken. GAH och dubbel-GAH! Efter fyra år som personlig tränare åt mig. Fem år som min simfröken. Fantastiska år! Så jävla bra han har varit! Och ÄR, för all del.

Hasse har lärt mig nästan allt jag kan om simning, och han har banat den väg som lett fram till det mesta jag gör i anslutning till bassängen idag. Holy smoke, rätt jävla stort faktiskt!!!

Så varför avbryta den framgångsrika Hasse/Sofia-modellen?
Ptja... bra fråga att ställa mig själv. Jag som alltid lider av svår separationsångest. Men allting har en ände och korven den har två. Även proffsen byter tränare då och då. Jag tror det är dags bara. Simfröken har hotat med avslut till och från de senaste åren men då har jag inte varit redo. Nu är jag.

Det känns futtigt att säga tack. Varken ord, regnbågar, hundvalpar eller glittrande enhörningar kan väga upp för vad de här åren har gett mig! Cheeze! Hasse, du har varit så viktig för mig. Tack, tack, tack!! För allt.


PS. Den goda nyheten är att vi planerar simläger i Hallstahammar i slutet på juni. Det ska du åka på. Stay tuned!

1 kommentar:

Ingmarie sa...

Sånt där är skitsvårt men tänk så skönt att du kunde välja när du vill! Och det finns ju inget som säger att man inte kan börja om på nytt igen om man vill. :-)