söndag, oktober 21, 2018

Mallorca med morsan



Jag är hemma igen efter nio lyxiga dagar i Alcudia på Mallorca tillsammans med mamma. Det var en simester, men jag och mamsen hann ändå med att ha det mysigt och göra utflykter.




Vi bodde fint i en taklägenhet på Viva Blue i Platja de Muro. Samma gamla vanliga alltså, fast med lite lyxigare standard. Jacuzzi och egen solterrass.


En dag hyrde vi bil och åkte på utflykt. Första stoppet var en utsiktsplats på vägen mot Formentor - Mirador Es Colomer. Otroligt fin plats, och där fanns mycket mer att upptäcka i området för en annan gång.




Sedan fortsatte vi på slingriga bergsvägar till Sa Calobra, där vi promenerade vidare in i dalen, genom en spännande tunnel, till Torrent de Pareis. Ännu en plats som skulle kunna ges mer tid. Det sägs att man kan vandra in i dalen och upp i bergen.

Vägen hem gick över Puig Major och vidare till Soller. Där hittade vi ett mysigt litet fik som hade svingoda munkar.



En av dagarna promenerade vi längs stranden in till Alcudia och gick på marknaden, åt lunch och försökte shoppa lite. Tyvärr var många affärer stängda på söndagar efter kl. 14, så det blev inte mycket handlat.


Övrig tid hängde vi mest på hotellet, solade, läste (klämde fyra deckare), gick små promenader och tränade på gymmet eller på takterrassen.


Det regnade när vi kom (någon typ av katastrofsituation hade uppstått och flera människor hade dött) och det regnade när vi åkte hem. Riktigt jävla mycket. Så mycket att taxiresan till flygplatsen var riktigt obehaglig, eftersom vägarna av vatten som forsade ner från bergen.

Själva simmandet får ett eget blogginlägg.

Inga kommentarer: