tisdag, augusti 13, 2019

Sofia i utlandet #5


Jodå! Den senaste veckan har jag pallrat mig iväg på inte mindre än två eskapader! Inget avancerat, men åtminstone lite omväxling från de rutiner jag redan hunnit skaffa mig här.

Och innan jag säger något mer vill jag påpeka att det är kallt idag. Blev inte svettig på morgonpromenaden. Frös en gnutta i natt. Huva. Winter is coming!



För en vecka sen (sjukt att tiden går så fort) traskade jag iväg till gamla Alcúdia i stekande medelhavsvärme. Luftfuktighet 1000%. Målet var att köpa dadlar på marknaden, men det fanns inga. Istället fick jag med mig körsbär, oliver och platta persikor.


Jag kan eventuellt ha köpt en klänning som jag förmodligen aldrig kommer använda också. Den satt fint och jag gillade idén med den, men den är nog inte riktigt jag. Jag vet inte. Bara för det ska jag nog gå och ta på mig den nu.

Hur som helst.


En annan dag, har i nuläget lite svårt att minnas vilken det var, gränslade jag lånehojen KITT och drog iväg på exkursion. Målet var Mal Pas-Bonaire och Playa de S'illot. Du kan titta på Google maps.


Min bästa fras på spanska är "una puta mierda" och den kom väl till användning på denna cykelexkursion. Backar från helvetet! Men, men, men. Gissa vem som ba hojade upp förom som omrente fanns nån morgondag? C'est moi!


Belöningen var dock värdig. Storslagna vyer över Pollensabukten. Fint som snus!

Strax efter att bilden ovan togs kom tre väldigt tuffa ryska ungdomar sladdande med sin cabriolet. Först trodde jag att de skulle kidnappa mig, men de ville bara att jag skulle ta en Instabild åt dem. Tur för mig.


Vid S'illot badade jag, läste bok och åt medhavd fika i form av läsk och godis, men jag vågade inte stanna allt för länge eftersom jag glömt solskyddet.

Och jag kände att det fanns mer att se längre ut på udden men det skulle innebära ytterligare en backjävel på hemvägen och det orkade jag inte.


Utöver det här intensiva utflyktandet så har jag förstås hunnit med business as usual. I helgen simmade jag 5000m - 3600m - 4000m.

Fick hjälp att filma en snutt på söndagens pass och HERREJÄVLAR vad det var tråkigt att se. Jättelite roligt faktiskt. Visserligen kände jag att jag simmade ovanligt dåligt, men att det skulle vara så illa hade jag aldrig kunnat tro.


Så nu finns det en del att göra. Uppsträckning. Och innan jag åker hem måste jag testa den uppblåsbara hinderbanan i bassängen. Måste bara hitta ett tillfälle där minimalt antal barn riskerar att stryka med.

Detta om detta.

Inga kommentarer: