söndag, januari 26, 2020

Hej nya livet!Om du inte har hängt med riktigt i svängarna så kommer här en kort resumé:
Jag har dragit, puss hej. Bor på Mallorca nu, i Alcudia med Daniel.

Vägen till Mallis gick via Danis föräldrar i Zagrilla i Andalusien. Otroligt vacker plats!Dani såg till att jag fick en maxad upplevelse. Vi turistade, firade Magic Kings (vilket egentligen kräver ett eget inlägg pga mängden tankar och frågor det genererade), handlade ekologiskt vin så lokalt att det saknade etikett, vandrade i bergen, smakade på oliver och apelsiner direkt från träden (rekommenderas ej) och åkte skridskor. Fikade och åt churros.


Jag fick såklart också träffa föräldrar, syskon, farbröder och mostrar. Det kindpussades vilt och jag fick massor av presenter, men ingen pratade engelska. Mina kunskaper i spanska kommer från ca 150 dagars studier i appen Duolingo. Jag kan tillräckligt mycket för att förstå att jag inte kan ett jävla jota.


Men alla var supersnälla och jag ansträngde mig verkligen för att säga det jag kunde på spanska. Inte vara feg. Danis pappa gjorde sitt bästa för att vidareutbilda mig och hans mamma tyckte nog mest att jag var söt när jag försökte säga något.


Jag är glad att jag har träffat Dani. Han bryter ner murar kring orimliga fack jag placerat mig själv i, han är rolig, snäll, otroligt lyhörd och omtänksam. Han är supersnygg och har stora bruna ögon med ögonfransar lika långa som de jag betalade 650 kr i månaden för att få. Han tar hand om mig och han lagar väldigt god mat.Älskar varje sekund av det nya liv jag har. Faktum är att jag har svårt att förstå att allt det jag upplever nu är min vardag. Att jag inte behöver lämna det här. Att bo i Sverige är på vintern som att leva i en svartvit film.

Här är det färgfilm, även om det förstås kan vara kallt, regnigt och blåsigt. Men det är mycket ljusare.Förra veckan drog en storm förbi med vindhastigheter upp till 25 m/s i byarna, och under två dagar var det svartvitt även här. Stranden är nu full av alger, bryggorna är sönderblåsta och en gammal båt ligger i strandkanten. Men nästa veckan förväntas det bli upp emot 20 grader. Färgen har återvänt och vi får svensk sommar i januari.


Jag känner stor tacksamhet över att jag har haft och har ett så bra liv. Ofta vill jag använda ordet tur men det handlar inte bara om det. Det är JAG som gjort det här möjligt. Jag kan inte styra över allt i livet, och jag har inte alltid kraften att göra de ändringar jag kanske borde, men i slutändan vet jag att jag själv är ansvarig för min egen lycka.


De flesta begränsningarna sitter i mitt huvud och ingen annanstans. Tar det stopp i en riktning är det bara att försöka hitta en ny, och kanske blir det bättre än man vågat drömma om...


Jag och Dani bor i en liten lägenhet ungefär 30 meter från stranden. Från balkongen ser man havet, bergen och palmer. Det är dessutom nära till simhallen/gymmet, mataffären och Alcudias restauranger. Jag älskar den här lägenheten även om den hittills inte varit helt problemfri.


Det första som hände när vi precis avslutat tre dagar av intensiv städning var att golvet sprack med ett brak. Men de vi hyr av har hittills varit toppen, alla problem vi påpekat har åtgärdats. Vi fick snabbt ett nytt golv. Och lägisen har AC, öppen spis och balkong. Och lite annat förstås.


En bra sak med livet här är kontrasten mellan solig sandstrand på dagen och att kura upp sig i soffan med filt, bok och tända ljus på kvällen. Det är vinter men inte på ett utmattande sätt, utan lagom mycket av allt.


Jag är barnsligt glad över att kunna kliva direkt ut i sanden när jag lämnar lägenheten. Att promenera längs vattnet efter jobbet i värmande solsken, kanske fika på en brygga, är en lyx som är svår att sätta ord på. Just nu är det lite extra bra, eftersom Dani är ledig.Det är också häftigt att vara i princip ensam på stranden nu när jag vet hur det brukar se ut på somrarna. Och det är något speciellt med turkost vatten. Har alltid varit svag för det. Jag gillar inte att simma i saltvattnet, men färgen får min mage att göra små krumbukter av lycka.


Så... detta om detta.

Här är jag nu. Mitt bland soluppgångar, spanjorer och palmer. Vet fortfarande inte hur det hände. Känner ibland osäkerhet över vem jag är. Är rädd att jag ska vakna upp ur drömmen och att alla ska skratta åt mig för att jag trodde det här var på riktigt.


Men jag tänker också att allt det är rimliga tankar när en tidigare turbulent och oklar situation på ganska kort tid förvandlas till en solskenshistoria, bokstavligt talat. Kom gärna och hälsa på.

2 kommentarer:

ingmarie Nilsson sa...

Jag tror jag fattar precis vad du menar och känner. Jag VET dock att jag är väldigt glad för din skull även om vi egentligen inte känner varandra. Kanske för att jag känner igen mig så mycket i dig. :-)
KRAM

Lise-Lott sa...

Älsk, älsk, ÄLSK på det här inlägget!
Så mycket fint och hoppfullt, ljust och positivt.
Tack för att du delar med dig.

Kram!