måndag, juni 01, 2009

Framgång på fel sätt

I lördags var det lydnadstävling igen, den här gången på Nacka BK. Planen var att ta mitt andra första pris och sen få LP på nästa tävling. Men tji.

Poängen blev enligt följande:

1. Platsliggning, 5 poäng
2. Tandvisning, 10 poäng
3. Linförighet, 6 poäng
4. Läggande, 10 poäng
5. Inkallande, 9 poäng
6. Ställande, 8,5 poäng
7. Apportering, 10 poäng
8. Hopp över hinder, 10 poäng
9. Helhetsintryck, 7 poäng

Totalt: 158,5 poäng, ett 2:a pris och en 2:a placering. Domare var Yngve Collin.

Våra problem i platsliggningen har varit av ny karaktär de senaste tävlingarna. Hon har uppenbarligen fattat att magen ska ligga i backen, och det gör den, men i övrigt så... håller hon på! Senast bet hon efter ett flygfä, sträckte sig efter ett gott grässtrå lååångt bort, kliade sig och låg och sniffade. Fantastiskt ändå att hon låg kvar när 3 av 5 hundar gick upp.

Linförigheten var i ungefär samma klass som när vi tränade på Järfälla BK härom kvällen. En total katastrof alltså. Det går helt enkelt bara sämre och sämre just nu. Men vi jobbar på det och jag tycker vi gör vissa framsteg, men framstegen gäller bara fritt följ egentligen.

Resten gick bra, men det stör mig SOM FAN att jag fick ett DK på ställandet. Jag vet inte ens varför, men jag tror att jag pratade med Elsa innan jag påbörjade momentet. Och att domarena ansåg att jag redan hade börjat momentet. Jag vet inte. Men det kostade oss förmodligen vårt 1:a pris. Å andra sidan fick jag 10 på apporteringen trots att hon tjuvade en smula.

Men i slutändan, vad spelar det för roll att man får ett 2:a pris när man kommer tvåa och får en fet buckla och en påse hundmat med sig hem!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hm du kanske skulle ha en aktiv platsliggning? så hon har nåt att göra? Ha det gott Kram