onsdag, juli 04, 2018

Aqtivate Swim Camp Hallstahammar


Vilken helg det blev. Vilket simläger! Jag är hög på upplevelsen!

Jag och Hasse åkte till Hallsta på torsdagen och gjorde så många förberedelser vi kunde. Pratade med hotellpersonalen, provsimmade sjön och var borta och kollade bassängen.

På fredagsmorgonen kom de 16 deltagarna och ganska snart var vi i full gång.


Första passet filmades alla deltagare under vattenytan och ovanifrån. Bortsett från teknikstrul (kameran hade laddat ur på vägen till lägret och jag hade inte dubbelkollat batteriet eftersom jag laddade det fullt innan jag åkte) och lite grumligt vatten så gick det bra.


Dagen fortsatte med incheckning, lunch, teambuilding med diskussioner om prestationsångest, rädslor och skador, simning i öppet vatten, middag och simteori. Någonstans mitt i allt detta hann även jag och Hasse gå igenom filmerna från morgonens bassängpass.


Sov dåligt, lätt speedad från första dagens alla händelser. Den här morgonen inleddes med en kort yoga innan bassängpasset. Sedan följde lunch, genomgång av alla filmer och landträning i cirkelform.


Alla deltagare var med på varenda aktivitet och det gjorde inte bara mig och Hasse glada, utan jag tror även att det påverkade stämningen i gruppen på ett positivt sätt. Alla hängde med alla.


Under lördagens OW-pass fick jag någon form av lyckorus. Det kändes som om jag försökte undervisa en dagisklass, alla pladdrade glatt med varandra och hade massor att diskutera kring draftingen vi just tränat på. De var helt enkelt för uppsluppna för att lyssna. Hur underbart är inte det!? De var engagerade, hade roligt och det var fantastiskt att se!


Det var ett riktigt bra pass som avslutades med att alla fick simma genom ett hav av näckrosor. En baggis för vissa, skräck för andra. Sedan åt vi middag och hade bowlingturnering på hotellets fina gamla träbana.


Sov återigen dåligt pga speedad, men hade ändå massor av energi på morgonen tack vare alla härliga deltagare. Återigen inledde vi med morgonyoga för att lösa upp trötta axlar, vilken följdes av tekniksimning i bassängen. Sedan hade vi vattenrutschbanerace.


Efter lunch var det dags för träningstävling i Skantzsjön. Jag och Hasse satte upp en bana på nästan exakt 500 meter som skulle simmas två eller fyra varv med tidtagning. Alla fick gissa sina tider i förväg och de flesta var alldeles för blygsamma.


Sen var det slut. Tut tut. Som i en blinkning var det över. Kände mig helt tom och fullständigt uppfylld på en och samma gång. Glad, trött och framför allt tacksam. Oändligt tacksam!!!

Jag och Hasse är utan tvivel en oslagbar kombo. Vi kompletterar varandra på alla plan vilket gör att jag känner mig ännu mer trygg än vanligt i min roll, eftersom jag vet att han fångar upp och kompenserar för sånt jag kanske missar. Både som instruktör och socialt.

Så får du chansen att åka på läger med oss - ta den!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för ett jättebra läger! Och vilka fina bilder du tagit Sofia!

Unknown sa...

Unknown. Det var alltså Sara Hallander som kommenterade.