lördag, december 27, 2008

Stewart Island

Sa fort vi klivit iland fran kryssningen pa Doubtful Sound ringde vi Stewart Island Flights, ett flygbolag med trafik till Nya Zeelands sydligaste o - Stewart Island. De hade plats pa ett flyg kl. 15 fran Invercargill. Klockan var strax efter 12 och vi hade minst tva timmars bilresa ner till flygplatsen, men pa flygbolaget var de overtygade att vi skulle hinna. Det gjorde vi ocksa, med full gas i Debbie och utan lunch. Vi insag nar vi kom fram att det har inte var ett flygbolag som alla andra.

Killen som tog emot bokningen via telefon var ocksa killen som checkade in oss, oppnade gaten, visade oss till planet, hjalpte oss ombord, korde sakerhetsgenomgangen, lastade vara vaskor samt pilotade planet. Planet tog 9 passagerare, varav en fick sitta bredvid piloten. Vi fick sen hora att detta vara deras stora plan. Flygningen var skitkul.

Pa Stewart Island visade det sig vara svart bade att fa en ordentlig lunch och att hitta boende. I princip allt var fullbokat, men till slut fick vi tag pa ett DR med delad toalett pa Rakiura Lodge. At middag pa Church Hill, en jattemysig restaurang med hogt lage och utsikt over havet. Maten bade sag tjusig ut och smakade gott sa vi bokade bord dar aven for imorgon kvall.

Avslutade dagen med en och en halv timmes kiwi-spottarpromenad (alltsa fagelskadning) men sag ingen. Javla faglar. Daremot motte vi en jattesot svart kelpietjej med matte som vi stannade och pratade med. Jag saknar Elsa!!

Inga kommentarer: