onsdag, juni 14, 2017

Simanalys & tidtagning


I tisdags var jag i Centralbadet och gjorde simanalys med Mikael Rosén. Redan kl. 06:00 fick vi smita in bakvägen, jag och mina två medkombatanter Jenny och Victor. Micke filmade oss uppifrån, framifrån och från sidan. Vi fick göra några teknikövningar och efter ungefär en timme i vattnet satte vi oss och tittade på filmerna för att få veta vad vi har för utmaningar att möta i jakten på en fulländad simteknik.

Mina ord på vägen var:
  • Tidigare catch
  • Snärtigare höft
  • Jämnare rytm i benen (speciellt vid andning)
  • Underarmen in mer under armbågen
Generellt såg det ganska bra ut tyckte jag, men min strävan är förstås att fortsätta utvecklas och ju längre jag kommer desto mindre blir detaljerna jag måste jobba med. Det var en väldigt givande morgon. Rekommenderas. Micke är simningens svar på Sherlock Holmes.


På tisdagskvällen var det dags för dagens andra pass - simskola i Huvudstabadet med Medleys träningsgrupp. Och dagen till ära väntade det årliga tidtagningspasset då vi blir klockade på 400, 200, 100 och 50 meter. Rätt tufft, det får man väl ändå säga.

Här kan du läsa om förra årets testserie.
Och här kan du läsa om den från 2015.

Mycket roligt att ha kunna jämföra tider. Eller... nåja.

Distans - Tid 2017 (2015, 2016)

Orkar du inte läsa inläggen från tidigare år ser du resultatet ovan. Jag var långsammare på alla distanser. Skillnaden är väl nästan försumbar på 400 och 200, då jag dessutom var tvungen att simma om en medmänniska, men skillnaden är lite mer beklaglig på de korta distanserna.

Jag är dock inte missnöjd. Mitt fokus igår låg på att göra mitt bästa, ha kontroll över tankarna och en bra inställning, och det lyckades jag med. Dessutom hade jag en fin känsla i simningen, framför allt under sista 50:an. Har ju haft lite trubbel med min sprintsimning men igår upplevde jag att det flöt på bra.

Skam den som ger sig. Bara att nöta vidare och sluta hitta på ursäkter för att simma intervallpassen.

Inga kommentarer: