torsdag, februari 04, 2010

Den som inga byxor har

Jag glömde byxor i morse. Långkalsonger och täckisar på, sen ut i snön för lek och prompe. Jeansen tryggt nedpackade i väskan. Tänkte jag. Men nej, jeansen hänger fortfarande kvar hemma. Så nu sitter jag här i ett par brallor som definitivt inte var så här tajta i midjan senast jag använde dem, vilket förmodligen var runt 1996.

Både igår och i förrgår tränade jag och Elsa hyfsat seriöst. I tisdags var vi ute på en välplogad vändplan hemma. Fick verkligen ny inspiration av träningspasset tack vare att Elsa var så otroligt engagerad och fokuserad. Har gjort en liten, liten, liten förändring av mina belöningar enligt tipset från Eva Bodfäldt och det känns jättebra! Tror inte att Elsas engagemang beror enbart på det, men kanske har belöningsträningen bidragit?

Igår körde vi ett pass inomhus och Elsa lärde mig hur viktigt det är att jag är konsekvent och har tydliga kriterier. Jag släpper igenom alldeles för mycket, men när jag kom på mig själv med det och slutade så kom framstegen ganska fort. Nu var det bara ett fånigt trick vi tränade, men det är ju likadant med allt.

Efteråt satte jag mig ner och gick igenom vilka moment vi behöver finslipa och vilka moment som kräver mer träning för att vi ska klara klass 2, 3 och elit. Föga förvånande är det fortfarande samma tre huvudmoment som vi måste öva massor på om vi ska komma vidare:
  • Fritt följ inkl stegförflyttningar
  • Platsliggning och sittande i grupp
  • All apportering
Det låter lite men innefattar mycket.

Har också bestämt mig för att gå tillbaka lite i vittringsapporteringen för att få en bättre frysning. Dessutom har jag slarvat med träningen av skiftet stå-sitt i fjärrdirigeringen och måste fokusera lite mer på det nu. Har bestämt mig för att utnyttja att tävlingsledaren står bakom hunden i fjärren. Istället för godisskål bakom när jag tränar ska "tävlingsledaren" få ha externbelöningen.

Känner mig laddad! Elsa också!

Inga kommentarer: