torsdag, maj 21, 2009

Rubriken avslöjar ingenting

Idag var jag och Grisfia och tävlade i lydnadsklass 1 på Haninge BK. Den här gången gick det bättre fast sämre. För, hurra för oss, vi fick vårt 1:a pris på 169 p, vilket gav en 10:e plats av 24 startande. Jag är så klart jätteglad för det, men samtidigt är jag inte alls lika nöjd som efter förra tävlingen. Domare var Roger Borgström.

Poängen blev:
  1. Platsliggning, 7 poäng
  2. Tandvisning, 10 poäng
  3. Linförighet, 7.5 poäng
  4. Läggande, 10 poäng
  5. Inkallande, 9 poäng
  6. Ställande, 8 poäng
  7. Apportering, 9 poäng
  8. Hopp över hinder, 10 poäng
  9. Helhetsintryck, 8 poäng
Hon lyckades hålla magen i backen hela platsliggningen men hon började pipa och vrida på sig mot slutet. Nu går det åt rätt håll men mer träning behövs!

Förra tävlingen hade jag en bra känsla under linförigheten och blev (innan jag såg filmen) förvånad över att det bara blev 7.5 p. Idag var jag glad över att det blev så högt som 7.5 för det kändes riktigt dåligt. Det här är verkligen något vi måste träna på, för så här låga poäng kan vi inte sätta i system att få.

Poängen vid apporteringen var också oerhört generös eftersom hon först satte tassen på apporten och jag var tvungen att ge dubbelkommando (igen).

Jag är nöjd men vill samtidigt att det ska vara bättre än så här!!

5 kommentarer:

Roger sa...

Hahaha, man kan ju inte heta Roger!

Sara J. sa...

Jag tycker i alla fall att ni är grymt duktiga. Har i och för sig bara sett en hundlydnadstävling live i hela mitt liv, men det såg inte helt lätt ut...

Katarina sa...

Grattis till förstapriset!

Simon sa...

Om du inte avslöjar nåt i rubriken tänker jag inte avslöja nåt i kommentaren.

Nettan, Klura och Nella sa...

Grattis till 1:a priset! Vad duktiga ni är!