måndag, juli 13, 2009

Smådjur i profundalen

Det var en jätteskön helg på landet, och vi gjorde absolut ingenting ansträngande. Dock blev jag oväntat biten av en fästing, vilket var obehagligt. Eftersom man kan räkna gångerna jag blivit fästingbiten på sin ena hand, även om man saknar ett par fingrar, så tycker jag att jag skötte mig föredömligt och behöll mitt lugn. Opererade själv bort odjuret.

När vi kom hem brakade helvetet löst. Spaljen på balkongen hade vält över växterna, hängaren för mina halsband i badrummet hade rasat ner och orsakat trassel, timjanen i köksfönstret var död och översållad av minimala små kryp och, värst av allt, så var skafferilådan full av ännu äckligare (och lite större) kryp. Mjölbaggar, visade det sig, och de fick Jontesnutt helt ur balans.

Vet inte när krypen flyttade in, men de var överallt och vi fick kasta varenda pryl vi hade. Sedan ägnade vi tre timmar åt städning och sanering, istället för att krypa upp i soffan med en B&J och Gudfadern III. Nu har baggarna i alla fall ingen mat så om någon lyckats gömma sig i hopp om att överleva kan de ändå se fram emot en långsam, smärtsam svältdöd.

Inga kommentarer: