torsdag, augusti 20, 2009

Hus är dyrt

Jag och JG var och tittade på ett hus i helgen. Ett renoveringsobjekt med ett utropspris i överkant, men ändå intressant att titta på. Med renoveringsobjekt vet man aldrig...

Huset i sig var enormt stort men hade potential med ett lugnt läge mot allmänning precis bredvid Edsviken och stor insynsskyddad tomt. Huset bestod av sex halvplan och med lite justeringar hade man kunnat få bort känslan av Lustiga Huset och istället få det till en cool bostad. Potential, som sagt.


Nu var dock huset i så uselt skick att varenda liten vrå skulle behöva en upprustning. Ingenting var okej. Det var risk för fuktskador, det var för höga radonhalter, sunkiga rum, vedervärdigt badrum, hopplöst kök, rasad fasad, massor av getingbon på vinden etc. Ni börjar förstå?! Det var helt enkelt långt ifrån bobart skick.

Detta skamfilade men charmiga hus är nu uppe i 7.3 miljoner och budgivningen pågår fortfarande. Det är galet, även om den lycklige köparen sannolikt får tillbaka pengarna när han lagt ytterligare en miljon på renovering. Men ändå!

Slutsats: folk är galna eller så har de bara för mycket pengar.

1 kommentar:

Anonym sa...

jag tror mest på att dom är galna! Men jag skulle inte säga nej till ett sånt hus.. om man hade pengar!