torsdag, september 09, 2010

Lite känsligare än vanligt?

Kurragömma!
Att vara hemma med valp gör mig till en vekling. Jag är lite av en hönsmamma, vill hela tiden ha minst ett öga på hundarna så att det inte händer något eller de gör illa sig i trädgården när vi är ute. Mest oroar jag mig förstås för den lilla, för även om hon är väldigt kavat så är hon samtidigt så skör.

Imorse blev jag så rörd att ögonen fylldes med tårar, och jag skyller det på att jag är lite utmattad av att vara på min vakt hela tiden. Elsa och Trattan hade försiktigt börjat komma igång och leka lite igen, efter en tillsägelse från Elsa igår som gjorde att Reka inte tyckte att Elsa var skojig mer. Så Elsa var nu superförsiktig, smög fram till Reka, bjöd in till lek och höll fram kinden mot henne så att hon lätt kunde attackera. Reka nappade förstås direkt och sen var leken igång. Det var så fint att jag blev rörd av det. Sån är jag, men så trodde jag heller ALDRIG att Elsa skulle ta nykomlingen så här bra.

Förutom detta har jag och Reka varit på en liten koppelpromenad idag. Det gäller att kolla var man sätter fötterna så hon inte hamnar under. Hon är ju inte mer än en halv kaka hög och dessutom snabb som en iller, och hon gillar att vara just där man tänker sätta nästa fot. Det gick i alla fall väldigt bra och hon var mäkta duktig!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju strålande :)

Fia

Helén D&B sa...

Härligt att det går så bra med hundarna :)
Lycka till med lilla Reka!

Katarina sa...

Träningsugen?